Djokovici, performanţă formidabilă: Sârbul a reuşit cea mai spectaculoasă urcare din clasamentul ATP din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Sârbul de 31 de ani e pe cale să încheie acest sezon după un scenariu la care nu s-ar fi gândit nici măcar cel mai înfocat suporter de al său.

Simona Halep a „confiscat“ locul 1 în circuitul WTA, însă, la băieţi, începând de luni, se va produce o schimbare importantă în vârful clasamentului.

Absent de două luni din cauza problemelor medicale, liderul ATP, Rafael Nadal, a renunţat să joace şi la Paris, acolo unde ar fi trebuit să se dueleze cu Verdasco. Această retragere înseamnă că de luni el îşi va pierde poziţia de lider mondial, urmând a fi devansat de Djokovici (2 ATP) care e deja în optimile turneului de la Paris.

În acest moment, în clasamentul live, Djokovici a ajuns la 7.535 de puncte, în timp ce Nadal a căzut pe doi cu 7.480 de puncte.

Performanţa lui Djokovici e cu adevărat remarcabilă, în condiţiile în care, la începutul anului, el ieşise din Top 20, ajungând pe 22! Urcarea sa în ierarhia ATP e cea mai spectaculoasă de la cea realizată de Marat Safin în 2000. Atunci, rusul a ajuns pe locul 1, după ce începuse anul pe 38!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite