Djokovici, mister desluşit: De ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) e singurul sportiv din Top 100 mondial, care a preferat imunizarea pe cale naturală, în detrimentul soluţiei medicale.

Novak Djokovici a plătit un preţ incredibil de mare pentru alegerea sa, pierzând şansa de a juca la Australian Open 2022. Iar asta din postura de deţinătorul trofeului!

Deşi au fost mulţi oameni care au savurat din plin excluderea sârbului de la competiţie, au existat şi voci care au condamnat, vehement, acest lucru. Inclusiv acum, când povestea s-a încheiat de o lună. Ultimul care s-a arătat indignat de excluderea unui sportiv de la o competiţie de anvergură din cauza statutului său de nevaccinat a fost spaniolul Alex Corretja, fost număr 2 mondial, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Şi, totuşi, în tot acest timp, Djokovici însuşi n-a lămurit ce l-a făcut să aibă reţineri, în privinţa vaccinării împotriva COVID-ului? 

Mai ales că liderul mondial a respins, categoric, eticheta de „antivaccinist“, spunând că a făcut toate vaccinurile copilăriei şi că, nici în privinţa serurilor disponibile împotriva SARS-CoV-2, n-a îndemnat pe nimeni să nu le folosească. Nole a insistat că el a militat mereu pentru un singur lucru: liberatea de a alege.

După ultramediatizatul interviu pe care l-a acordat, la începutul săptămânii, pentru BBC, acum Djokovici a făcut câteva declaraţii şi în presa din ţara sa. Prin care, potrivit Eurosport, a explicat şi motivul pentru care a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-ului. 

Ce a spus Novak Djokovici?

*Ca sportiv de elită, trebuie să verific foarte bine tot ce intră în corpul meu şi care îmi poate schimba chiar şi cu 0,5% starea mea. Vreau să fiu foarte precaut cu treaba asta şi voi trăi cu consecinţele de a nu fi vaccinat. Aleg să mă concentrez asupra lucrurilor pe care le-am realizat şi sunt recunoscător pentru asta. Cred că am destul timp în faţă şi sper ca viitorul să-mi ofere tot ce e mai bun.

*Nimic în viaţă nu e garantat, dar sincer cred că aş fi avut o şansă bună să câştig Australian Open, anul acesta. Arena „Rod Laver“ e ca o parte din casa mea, nu îndrăznesc să spun că aş fi câştigat turneul, dar aş fi avut o şansă foarte bună. Îl respect pe Nadal (n.r. - campionul de la Australian Open 2022), dar cred că a beneficiat o oportunitate grozavă (n.r. - în absenţa lui Djokovici).

*Tot ce s-a întâmplat îmi va afecta revenirea pe teren. Voi încerca să-mi canalizez toată energia şi să o transform în combustibil mental şi fizic. Am o motivaţie suplimentară.

2teste pozitive pentru COVID-19 a avut Novak Djokovici: prima dată, în iunie 2020, când a fost simptomatic, iar apoi, în decembrie 2021, când a fost asimptomatic. 21 februarie e data la care va începe turneul băieţilor, la Dubai, competiţie care va marca revenirea lui Novak Djokovici pe teren.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite