Djokovici va lupta să-și păstreze titlul de la Wimbledon. Sârbul se va duela cu Federer în semifinală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Tenismenul se va lupta cu Federer pentru calificarea în finala de la Wimbledon
Mediafax | Tenismenul se va lupta cu Federer pentru calificarea în finala de la Wimbledon

Roger Federer și Novak Djokovici s-au calificat în semifinalele celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului și se vor înfrunta într-un meci direct.

La fel ca în turneul de Mare Șlem, în competiția masculină de la Wimbledon se vor întâlni, în prima semifinală, Roger Federer și Novak Djokovici, scrie The Independent.

Elvețianul Federer a trecut lejer de adversarul său din sferturi, rusul Mikhail Youzhny (6-1, 6-2, 6-4), iar sârbul Djokovici l-a învins pe neamțul Florian Mayer (6-4, 6-1, 6-4).

Cei doi au jucat unul împotriva celuilalt de 26 de ori, Federer având avantajul de 14-12 în meciurile directe. Totuși, deținătorul titlului Wimbledon, Djokovici, a câștigat șase din ultimele șapte partide disputate cu adversarul său. El a declarat înaintea partidei cu adversarul său: „Roger are un joc complex. Serviciul lui este unul foarte bun. Este foarte agresiv când atacă, dar se apără foarte bine. Va fi un meci interesant.”

Dacă Roger Federer va câștiga, acesta va deveni numărul 1 mondial și ar fi al 17-lea titlu de Mare Șlem din cariera sa.

Cealaltă semifinală se dă între francezul Jo-Wilfried Tsonga și britanicul Andy Murray. Cei doi s-au înfruntat și în sferturile de la Roland Garros, unde învingător a fost Tsonga.

Semifinalele la masculin se vor disputa pe 6 iulie, în vreme ce pe 5 iulie vor fi meciurile din penultima fază la feminin. Aici vor juca nemțoaica Angelique Kerber cu poloneza Agnieszka Radwanska și americanca Serena Williams cu rusoaica Victoria Azarenka.

Marii absenți sunt Rafael Nadal și Maria Șarapova, câșitgătorii de la Roland Garros.

Roger Federer vs. Mikhail Youzhny

Novak Djokovici vs. Florian Mayer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite