Djokovici, încă în custodia poliţiei din Australia, fără telefon, fără contact cu exteriorul, anunţă presa din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici
Djokovici

Djokovici se află într-o cameră unde este păzit de doi poliţişti şi este reţinut de mai bine de cinci ore, din cauza problemelor cu viza de intrare în Australia.

Jucătorul a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. El ar urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare. Însă staful său nu a completat corect cererea de viză. Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independenţi. Djokovici a aterizat pe aeroportul Tullamarine din Melbourne şi aşteaptă o decizie. El nu a vorbit despre statutul său de vaccinare, dar anul trecut a spus că se împotriveşte vaccinării. Poliţia de frontieră a cerut clarificări de la guvernul statului Victoria cu privire la cererea lui Djokovici, relatează ziarul Age din Melbourne. Anterior, prim-ministrul Australiei a declarat că vedetei tenisului i se va refuza intrarea în ţară dacă nu oferă dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Scott Morrison a spus că jucătorul de tenis "ar putea fi în următorul avion acasă" dacă dovezile sunt insuficiente. Autorităţile australiene cer ca sportivii care intră în Australia să fie vaccinaţi cu schemă completă, să fi trecut prin boală în ultimele şase luni sau să solicite şi să primească o scutire medicală, aceasta din urmă fiind destul de greu de obţinut. Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă. La categoria "scutiţi" de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuia solicitată până la 10 decembrie 2021, cel târziu. Excepţia medicală acordată lui Djokovici pare controversată, în condiţiile în care, din ce se cunoaşte, el nu s-ar încadra în niciuna dintre condiţiile de mai sus.

CITEŞTE ŞI:

Bomba serii: Djokovici, trimis acasă! Viza lui a fost anulată. Sârbul ratează Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite