Djokovici e recidivist: Ce a păţit în 2017, după ce a lovit un spectator la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbul de 33 de ani a încercat să-l convingă pe arbitrul meciului cu Pablo-Carreno Busta (27 ATP) că a fost un sportiv-model în toată cariera sa, însă lucrurile nu stau chiar aşa.

Gesturile nervoase prin care jucătorii fie că dau tare în minge, fie că îşi distrug rachetele de furie sunt foarte des întâlnite, atât în circuitul masculin, cât şi cel feminin.

Doar că, uneori, ele sunt tolerate, trecute cu vederea sau sancţionate prin avertisment / pierderea unui punct. E nevoie însă de o precizare: în cazul lui Djokovici, descalificarea a fost perfect regulamentară, fiindcă el a pus în pericol sănătatea unui om aflat pe marginea terenului. Probabil, ar fi scăpat mult mai uşor, doar cu un avertisment, dacă mingea trimisă de el nu s-ar fi dus fix în gâtul femeii aflate pe margine. 

Djokovici a fost implicat într-un incident similar, în finala turneului de la Doha, în ianuarie 2017. Atunci, în confruntarea cu Andy Murray, sârbul, nervos că n-a ajuns la o „scurtă“ pusă de adversarul său, a trimis mingea în tribune, lovind un spectator! Potrivit Eurosport, arbitrul brazilian Carlos Bernardes i-a dat doar un avertisment, iar Novak a câştigat, în cele din urmă, finala cu 6-3, 5-7, 6-4.

Atunci, la conferinţa de după câştigarea trofeului, Djokovici a fost întrebat despre gestul său. Nervos, el n-a admis că a greşit: „Sunteţi incredibili. Mereu vă luaţi de astfel de lucruri, e incredibil. Dacă eu tot continui să fac asta, de ce nu sunt suspendat? Nu sunt suspendat încă, deci... Ar fi putut să fie ceva serios, dar ar fi putut şi să ningă, dar n-a nins. Sunt singurul jucător care îşi arată frustrările pe teren? Asta vreţi să spuneţi? Nu e o problemă pentru mine, nu e prima oară când fac asta“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite