Djokovici, dezvăluire crucială: De ce a fost expulzat, de fapt, din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Când scandalul care a precedat primul Grand Slam al anului era în centrul atenţiei, mulţi au comentat situaţia, fără să cunoască însă toate detaliile.

BBC a dat marea lovitură, obţinând primul interviu cu Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) după scandalul expulzării sale din Australia.

În cadrul dialogului, liderul ATP a comentat şi acuzele potrivit cărora şi-ar fi falsificat testul PCR din decembrie 2021, în încercarea de a obţine scutirea de la vaccinare, în vederea participării la Australian Open 2022.

„Înţeleg de ce oamenii vin cu tot felul de teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil a fost că m-am îmbolnăvit fix înainte de Australian Open. Dar nu e nimeni norocos, când se îmbolnăveşte de COVID, nu există nimic convenabil în această situaţie. Milioane de oameni suferă din cauza bolii, în jurul lumii. E un lucru serios pentru mine. Şi nu-mi place că unii cred că am profitat de ceva ca să obţin un test PCR pozitiv să merg în Australia. N-a existat aşa ceva“, a afirmat Nole.

Acesta a comentat şi calvarul prin care a trecut, la Melbourne: „Am fost trist şi dezamăgit din cauza modului în care s-a terminat totul pentru mine. N-a fost uşor“.

Djokovici a subliniat ceea ce a scris „Adevărul“, când cazul era în centrul atenţiei: decizia finală a expulzării sale din Australia n-a avut nicio legătură cu statutul său de nevaccinat. El a fost trimis acasă, deoarece ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke, a considerat că sârbul are imaginea unui antivaccinist.

„Puţini oameni ştiu acest detaliu, dar, în final, n-am fost expulzat din Australia pentru că nu eram vaccinat sau că am încălcat vreo lege sau pentru că exista o eroare în formularul de viză care, oricum, nu era făcută cu intenţie. Toate actele mele erau validate de Guvernul Federal şi de Ministerul Imigrării. Motivul pentru care am fost expulzat a fost acela că, ministrul Imigrării, folosindu-şi puterea, mi-a anulat viza pe baza percepţiei sale că prezenţa mea acolo poate stârni o mişcare antivaccinistă în oraş sau în ţară. E o idee pe care o resping, în totalitate“, a încheiat Djokovici.

CITEŞTE ŞI:

Ryanair râde de nevaccinatul Djokovici: Postare ironică publicată pe Twitter

Cazul Djokovici: Dezvăluiri de la faţa locului şi o întrebare fără răspuns

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite