Djokovic îl învinge pe Nadal la Beijing, înainte de a-i ceda primul loc în clasamentul ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, care de luni va trece pe locul doi al clasamentului ATP, l-a învins duminică pe spaniolul Rafael Nadal, noul lider mondial.

În finala disputată la Beijing, pe suprafaţă hard, Djokovic a dominat meciul învingându-l pe spaniol în două seturi, 6-3, 6-4.

Începând cu ziua de luni jucătorul de tenis sârb îl va secunda pe Nadal în ierarhia mondială, dar prin victoria de duminică a transmis un mesaj puternic privind revenirea sa. Djokovic părăseşte primul loc din ATP după ce a avut această poziţie timp de 101 săptămâni.

Succesul de duminică este primul realizat din acest an în meciurile cu Nadal, care l-a învins de trei ori: în semifinalele de la Roland-Garros şi Mastersului de la Monreal, precum şi în finala de la US Open.

„Vreau să-l felicit pe Rafael pentru că merită să fie numărul 1 mondial în acest an, iar acest sezon este al lui”, a declarat Djokovic după încheierea finalei de la Beijing. „Sunt foarte bucuros că pot juca în continuare bine şi sper că voi fi capabil să menţin acest ritm”, a adăugat tenismanul sârb.

De asemenea, Nadal a declarat că în finala de la Beijing Djokovic a fost „prea puternic” pentru el, mai ales prin serviciul sârbului. „Nu am jucat cel mai bun tenis”, a declarat noul lider ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite