Discursul care a întors soarta unui meci: ce le-a spus antrenorul Astrei jucătorilor săi la pauză, când Lyon avea 1-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Isăilă (stânga)
Daniel Isăilă (stânga)

Nu în fiecare zi ai ocazia de a vedea o echipă românească întorcând rezultatul unei partide. Giurgiuvenii exact asta au făcut, în deplasare, pe terenul uneia dintre cele mai puternice echipe din Ligue 1.

Astra a fost condusă cu 1-0 la pauză, dar a reuşit o a doua repriză formidabilă şi a obţinut o victorie la care se aşteptau foarte puţini. 

Rezultatul a surprins şi a reprezentat o premieră pentru o grupare românească, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

În plus, succesul de joi seara a fost şi „palmă“ dată francezilor, după cum a declarat patronul Astrei, Ioan Niculae. 

Dincolo de declaraţii şi statistici însă, a surprins, în mod plăcut, felul în care vicecampioana României a întors soarta unui meci pierdut după prima repriză. Antrenorul Daniel Isăilă a fost „vinovat“ de această răsturnare spectaculoasă de situaţie şi, după meci, a explicat care au fost momentele decisive în opinia sa.

Ce a spus?

„La pauză, le-am transmis băieţilor că, dacă iniţial le-a fost teamă, au văzut că nu au în faţă balauri, au ieşit cu altă faţă şi ne-am impus fără drept de apel. Fără lipsă de modestie, scorul putea fi mult mai mare. A fost şi acea schimbare, a intrat William de Amorim, a adus un plus. Budescu a intrat în centru, a fost cu totul altceva. Nimeni nu se aştepta, nimeni nu credea, în afară de noi“, a declarat Isăilă la Digi Sport.

Spre deosebire de preşedintele giurgiuvenilor, tehnicianul Astrei a crezut mereu în victorie. „Am speculat bine slăbiciunile lor. Chiar îi spuneam pe bancă domnului Dinu: stai liniştit, că vom înscrie. Au fost vreo 6-7 situaţii mari până am reuşit să egalăm“, a continuat antrenorul vicecampioanei.

El s-a referit şi la meciul retur, programat la 28 august, la Giurgui. „Important e că am luat o opţiune serioasă de a ne califica, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. N-a trecut decât o repriză, mai avem o repriză de jucat, la Giurgiu. Important e că am făcut un joc bun, am crezut în asta, am spus-o şi înainte, asta le-am transmis şi băieţilor“, a încheiat Isăilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite