Dinamo primeşte lovitură după lovitură: Ţălnar revine cu metode din „epoca de piatră“, iar Niculescu refuza oferta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinel Munteanu a plecat, acţionarii Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă sunt mai preocupaţi de manevre ieftine decât de redresarea situaţiei, iar un anunţ făcut de noul antrenor arată că, în loc să progreseze, echipa se întoarce în timp.

Cornel Ţălnar a revenit pentru a 6-a oară, ca principal, în „Ştefan cel Mare“. Decizia reflectă perfect „managementul“ de la Dinamo, care optează pentru o soluţie care a eşuat de fiecare dată!

Dacă în acest sezon, Steaua a impresionat prin condiţia fizică a jucătorilor, care s-au pregătit modern, sub îndrumarea unui preparator fizic neamţ, adus de Reghecampf, în schimb, la Dinamo, Ţălnar a rămas blocat în timp.

El a anunţat că, în iarnă, roş-albii vor merge într-un stagiu montan de 12 zile, la Poiana Braşov, adică o metodă care nu se mai foloseşte în Occident. „Consider că va fi de bun augur şi jucătorii vor avea bateriile încărcate la maximum în primăvară“, a fost explicaţia lui Ţălnar.

Fotbalul a devenit o ştiinţa, Ţălnar n-a aflat nimic

Ca să realizezi cât de ridicolă e această declaraţie dată de Ţălnar, e de ajuns să citeşti ce a spus, recent, Levente Bartha, campion naţional la aruncarea suliţei.

„E incredibil că a supravieţuit acest mit în fotbal, «pregătirea de iarnă mă ţine tot sezonul». E o nebunie! Indiferent ce-ai face în pauza de iarnă, efectul se duce în maximum trei săptămîni dacă nu continui cu un program foarte bun. E exclus ca efectul unor antrenamente să rămînă şi peste o jumătate de an. Ca suprafaţă, zăpada nu ajută la nimic. E util să faci antrenamente la munte, dar la peste 2.000 de metri, unde aerul e rarefiat. Un sportiv respiră mai bine după un astfel de stagiu, dar efectul durează cam trei săptămîni doar“, a spus Bartha pentru „Gazeta Sporturilor“.

Niculescu: „Nu e momentul“

Claudiu Niculescu n-a vrut să facă parte din haosul care domneşte în „Ştefan cel Mare“ şi de care a fugit Dorinel Munteanu.

„Sunt un om hotărât, asta e decizia mea. Nu e acum momentul potrivit pentru mine să mă întorc la Dinamo. Îmi doresc să iau cariera de antrenor de jos“, a explicat „Clau-gol“ pentru Dolce Sport.

Astfel, Cornel Ţălnar va avea un staff format din Florentin Petre (secund) şi Constantin Niculae (preparator fizic). Zilele următoare va fi numit şi antrenorul cu portarii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite