Dinamo, „oaia neagră“ a fotbalului românesc: un oficial UEFA a desfiinţat public formaţia din „Ştefan cel Mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă care ţinteşte titlul, cel puţin la nivel declarativ, a arătat că acţionează haotic, fără nicio linie clară.

Cu unii s-au antrenat, cu alţii joacă. Cam asta se întâmplă în campionatul românesc, acolo unde patronul are, în continuare, impresia că antrenorul deţine o „baghetă magică“.

Aşa s-ar explica faptul că, spre exemplu, lui Andone i se cer rezultate la Dinamo, în condiţiile în care echipa a vândut tot ce avea mai bun în iarnă, Gnohere (Steaua), Lazăr (Al-Sailiya) şi Rotariu (Club Brugge) fiind cedaţi unul după altul. În locurile lor, conducerea a început să facă achiziţii abia după prima etapă din 2017 care a adus eşecul cu Viitorul, scor 1-2. Doar Bawab a fost adus înainte de eşecul cu trupa lui Hagi, însă şi el a semnat cu câteva ore înainte de partidă!

De la începutul săptămânii, „câinii“ i-au legitimat, pe rând, pe Dielna, Rivaldinho şi Bumba. Totuşi, nu e clar cum şi când cei trei vor fi integraţi în planul tactic al antrenorului. Primii doi, fiind şi străini, vor avea nevoie şi de o perioadă suplimentară de adaptare, mai ales că Rivaldinho a aterizat în gerul din România din Brazilia, acolo unde acum e vară!

„Mi s-a părut ce a făcut Dinamo în această perioadă amatorism total. Când echipa pleacă în pregătire trebuie să aibă 99% dintre jucători la dispoziţie. Degeaba îi iei după aceea. Dacă ştiai că Rotariu e una dintre ţinte şi că pe Lazăr vrei să-l dai, trebuia să ai înlocuitori. S-a făcut calculul ca la piaţă“, a spus şeful Comisiei Tehnice UEFA, Ionuţ Lupescu, la Digi Sport. 

6.500 de euro pe lună va fi salariul lui Bumba la Dinamo, el semnând un contract valabil pe trei ani.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite