Dinamo, în „moarte clinică“: Cifrele unui sezon ruşinos în care se aşteaptă miracolul de la Rednic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic
Mircea Rednic

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ traversează cel mai slab sezon din istoria ei de peste 73 de ani. După umilinţa istorică în partida cu FCSB, tocmai a egalat recordul de înfrângeri consecutive în campionat: şapte meciuri pierdute la rând.

La mijlocul lunii august, mai precis la data de 17, Dumitru Dragomir a făcut o previziune sumbră: „Dinamo nu mai face şase puncte până termină turul“. 

Afirmaţia fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în cadrul unei intervenţii la Pro X, a venit la o zi după înfrângerea „câinilor“, acasă, cu nou-promovata Mioveni. Probabil, unii au crezut în acel moment că Dragomir, în stilul său caracteristic, a aruncat doar o declaraţie bombastică. Ceea ce s-a întâmplat însă, între timp, dovedeşte că fostul şef al Ligii nu numai că n-a exagerat, dar chiar a supraevaluat posibilităţile roş-albilor! Pentru că, în cele cinci partide disputate de atunci, Dinamo a strâns zero puncte în Liga I!

De fapt, parcursul echipei, în această stagiune, devine unul istoric, însă din motive nedorite. Mai întâi, a fost acel meci pierdut cu 0-6, cu FCSB, acesta fiind cel mai usturător eşec al roş-albilor în campionat. Iar acum, după încă o corecţie, de această dată la Craiova, Dinamo a ajuns la şapte meciuri pierdute la rând în întrecerea internă. O asemenea serie neagră a mai fost întâlnită o singură dată, la ediţia 2002-2003. Atunci, cu Ioan Andone pe bancă, Dinamo a devenit „Agentul 007“, fiind ironizată pentru seria celor şapte înfrângeri la rând. Totuşi, la vremea respectivă, Dinamo avea o altă situaţie financiară, dar şi alte perspective. Acum, clubul pare a fi în „moarte clinică“. Din toate punctele de vedere!

Rednic, aşteptat pe post de salvator

Chiar dacă principala problemă a „câinilor“ pare a fi un lot extrem de „subţire“, deocamdată, antrenorii sunt cei care se schimbă pe bandă. Duşan Uhrin jr a fost îndepărtat în vară şi înlocuit cu Dario Bonetti. Italianul a adunat şase eşecuri în opt meciuri, aşa că i s-a reziliat contractul cu mare scandal. Iar apoi, a fost promovat Sorin Colceag de la echipa a doua, însă, de la început, era clar că vorbim despre un interimat. 

Acum, se pregăteşte instalarea lui Mircea Rednic (59 de ani) pe bancă. Acesta a fost convins, în mare parte, să preia echipa, după discuţii cu Nicolae Badea. Acesta, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie, are, în continuare, un cuvânt de spus în viaţa echipei, dovadă şi această intervenţie a sa în negocierile cu Rednic. Prin comparaţie, preşedintele Iuliu Mureşan a fost sărit din schemă, motiv pentru care, la un moment dat, s-a şi arătat revoltat de faptul că discuţiile cu Rednic s-au purtat peste capul lui!

Când nu va mai fi Bonetti, i-am spus şi lui Badea că vin la Dinamo, oricât de greu ar fi. Mircea Rednic pentru Sport Total FM  

Rezultatele unui sezon de coşmar până acum

Dată Competiţie Meci

27 septembrie Liga I CS U Craiova - Dinamo 5-0

23 septembrie Cupa Ripensia - Dinamo 0-1

19 septembrie Liga I Dinamo - Botoşani 1-2

12 septembrie Liga I FCSB - Dinamo 6-0

28 august Liga I Dinamo - FC Argeş 0-2

20 august Liga I Farul - Dinamo 3-0

16 august Liga I Dinamo - Mioveni 0-1

8 august Liga I Chindia - Dinamo 1-0

2 august Liga I Dinamo - Clinceni 3-1

26 iulie Liga I „U“ Craiova - Dinamo 1-0

19 iulie Liga I Dinamo - Voluntari 3-2

Bilanţ: 11 meciuri, 3 victorii, 8 înfrângeri, golaveraj: 8-24

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite