Dinamo merge pe ultimul drum: De ce viitorul sună groaznic pentru „câini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mulţescu, antrenorul care tocmai a părăsit Dinamo
Gheorghe Mulţescu, antrenorul care tocmai a părăsit Dinamo

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ e cea mai slabă din campionat, potrivit rezultatelor din ultimele cinci etape. Şi inclusiv foştii ei jucători prevăd un dezastru care, anul trecut, a fost evitat, doar datorită măririi numărului de echipe din prima ligă: retrogradarea.

Dinamo a obţinut, pe ultima sută de metri, licenţa participării în Liga I pentru viitorul sezon, însă, la cum arată situaţia la ora actuală, e posibil ca echipa să nu câştige acest drept şi pe linie sportivă.

Dacă datoriile au fost plătite, aproape miraculos, de de suporterii-acţionari, care formează grupul „Doar Dinamo Bucureşti“ (DDB), în schimb, pe teren, echipa rămâne în „moarte clinică“. Nici măcar schimbarea antrenorului Ionel Gane cu Gheorghe Mulţescu, poreclit „SMURD“, n-a resuscitat echipa. Care, potrivit rezultatelor din ultimele cinci runde ale sezonului regulat, e cea mai slabă din Liga I!

Concret, Dinamo a adunat o remiză şi patru înfrângeri la rând. Şi e urmată în clasamentul formaţiilor „muribunde“ de Viitorul (două remize şi trei înfrângeri) şi de Hermannstadt (o victorie, o remiză şi trei eşecuri). 

În aceste condiţii, nu e de mirare că, marţi seară, Mulţescu a demisionat din funcţie. Iar roş-albii s-au mişcat repede, bătând palma cu cehul Duşan Uhrin jr!

Drama e că nimeni nu vede luminiţa de la capătul tunelului în „Ştefan cel Mare“. Nici măcar foştii jucători ai roş-albilor care, mai degrabă, fac previziuni sumbre, legate de viitorul clubului.

„Mă uit la primul 11 şi opt dintre ei nu pot juca la nicio echipă dintre primele zece clasate, la ora actuală. Puljic şi Nemec mai arată a profesionişti şi îşi dau silinţa pentru că nu vor să-şi treacă o retrogradare în CV. În rest, unii sunt cu lăutarii şi nu-i interesează, alţii au venit ca mari valori şi se scufundă cu ei. Speranţe pentru viitor? În primul rând, să scăpăm anul ăsta, pentru că, la nivelul lotului, suntem vai de capul nostru“, a declarat Claudiu Vaişcovici la Realitatea Sportivă. 

„Anul ăsta, n-o mai salvează nimeni pe Dinamo“

Şi fostul fundaş al lui Dinamo, Lucian Goian, a avertizat că bucureştenii sunt în colaps. „Situaţia lui Dinamo devine dramatică. Dacă ne uităm la ce se întâmplă la club, cu părere de rău o spun, anul ăsta n-o mai salvează nimeni pe Dinamo“, a spus Goian pentru Look Sport. 

Riscă să piardă, astăzi, baza de la Săftica

Situaţia „câinilor“ e atât de dramatică, nu doar din punct de vedere sportiv, ci şi financiar, încât Dinamo riscă să piardă şi baza de la Săftica, unde echipa intră în cantonament şi îşi efectuează antrenamentele! Anunţul a fost făcut de cei de la Peluza Cătălin Hîldan (PCH).

„Avem două zile în care să mai strângem încă 35.000 de euro pentru rata către ANAF. Scadenţa este pe 15 aprilie. Altfel, vom pierde singura proprietate a clubului. Peste tot suntem în chirie, dar Săftica e singurul loc unde suntem la noi acasă. Dacă nu achităm la timp această rată, Baza Sportivă de la Săftica intră în proprietatea Statului“, e un fragment din comunicatul PCH.

Cum arată ierarhiile Ligii I, după terminarea sezonului regulat

Clasament play-off

1. FCSB 33p*

2. CFR Cluj 32p

3. Craiova 29p

4. Sepsi 23p*

5. Clinceni 22p 

6. Botoşani 21p

Clasament play-out

7. FC Argeş 20p

8. Chindia 20p* 

9. Astra 19p

10. UTA 19p*

11. Gaz Metan 17p*

12. Voluntari 16p

13. Viitorul 16p*

14. Dinamo 14p*

15. Hermannstadt 13p

16. Poli Iaşi 13p*

*Au beneficiat de rotunjirea punctajului

*Criterii departajare:

1. În caz de egalitate de puncte, e avantajată echipa care a intrat cu punctaj par în faţa echipei care a beneficiat de rotunjirea de 0,5 puncte.

2. Meciurile directe din play-off / play-out.

3. Golaverajul din meciurile directe din play-off / play-out.

Mizele părţii secunde ale Ligii I

*Locul 1 din play-off, pe lângă faptul că ia titlul, participă în preliminariile Ligii Campionilor.

*Locurile 2, 3 şi 4 (în funcţie de câşţigătoarea Cupei României) ajung în noua competiţie înfiinţată de UEFA pentru ţările cu un coeficient mai mic, Europa Conference League.

*Locul 3 (sau 4 în funcţie de câştigătoarea Cupei României) din play-off joacă baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

*Locurile 15 şi 16 retrogradează direct în „B“ la finalul play-out-ului.

*Locurile 13 şi 14 dispută câte un meci de baraj cu formaţiile de pe locurile 3 şi 4 din play-off-ul ligii secunde. Câştigătoarele participă în viitorul sezon al Ligii I, în timp ce învinsele ajung în „B“.

Etapa I, play-out / play-off, program

Vineri

UTA – Viitorul 17.30

Astra - Dinamo 20.30

Sâmbătă

Chindia – Hermannstadt 15.00

Gaz Metan - Voluntari 17.30

Craiova – Sepsi 20.30

Duminică

FC Argeş - Poli Iaşi 13.30

CFR Cluj - Clinceni 18.30

FCSB - Botoşani 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite