Dinamo - Viitorul 2-3: echipa lui Hagi a mai „regizat“ o peliculă de succes, de data asta cu Bălgrădean în rolul principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă etapa trecută, constănţenii au învins cu 5-2, în Ghencea, un rezultat pe care Gigi Becali l-a catalogat drept „omenie, nu blat“, vineri seară, dobrogenii au fost implicaţi într-un thriller în care scenariul a fost mult mai bine scris.

În primele 11 etape din 2013, Viitorul Constanţa a avut un bilanţ care a dus-o cu un picior în liga a doua: o victorie, trei remize şi şapte înfrângeri. Apoi, au venit trei partide cu adversari fără obiectiv:

*Gloria Bistriţa, deja retrogradată

*Steaua, deja campioană

*Dinamo, deja în afara cupelor europene

Şi, brusc, Viitorul a crescut ca făr-frumos! Un veritabil magician, ca jucător, Hagi a arătat că are o „baghetă magică“, ca patron. O „baghetă magică“ care îi face pe adversari nişe marionete. Aşa s-a întâmplat că, după un 2-0 fără istoric cu Gloria, şi un 5-2 jenant cu Steaua, constănţenii s-au salvat de la retrogradare, după o regie de mare succes.

Trei goluri de „no comment“

Dacă victoria cu Steaua a mirosit atât de urât, încât toată ţara a simţit cum duhneşte rezultatul, în „Ştefan cel Mare“ scenariul a fost mult mai reuşit.

Constănţenii au deschis scorul prin Lazăr (11), iar apoi nu numai că au fost egalaţi, dar s-au văzut şi conduşi! Asta da thriller. Dănciulescu (16) şi Alexe (51) le-au dat ceva emoţii celor care pariaseră pe o victorie a Viitorului, însă Chiţu (63) şi Bălaşa (89) au readus lucrurile pe făgaşul normal.

La două dintre cele trei goluri ale Viitorului, Bălgrădean, portarul lui Dinamo, a avut intervenţii ruşinoase. La primul gol, a respins aiurea un şut parabil, iar la golul de 3-2 s-a umplut de penibil, punându-i balonul pe tavă lui Bălaşa.

Nici a doua reuşită a constănţenilor n-a fost una decentă, întreaga apărare a „câinilor“ admirând cum balonul a plutit în aer, pentru ca să fie trimis în plasă de un Chiţu nemarcat de nimeni!

S-a terminat 3-2, iar pe lângă evoluţia spectaculoasă a scorului, cei de la Viitorul, de la jucători până la oficiali, au arătat că au făcut progrese remarcabile: până şi bucuriile de după goluri au fost mai bine puse la punct faţă de cele din meciul cu Steaua.

Cu nouă puncte din ultimele trei jocuri şi cu opt goluri date pe terenul Stelei şi pe cel al lui Dinamo, Viitorul e 99,9% scăpată de la retrogradare.

Cu o etapă înainte de final, echipa lui Hagi ocupă poziţia a 13-a, cu 36 de puncte, având şase puncte peste Concordia Chiajna, aflată pe primul loc retrogradabil. Ilfovenii au însă o partidă mai puţin disputată. 

Dinamo a ajuns la a treia înfrângere consecutivă şi e pe locul 6 cu 53 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite