Dinamo e în „groapă“: Declaraţii înfiorătoare despre echipa care, cândva, domina fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă a transformat Dinamo într-o echipă care se zbate pentru a rezista în prima ligă
Ionuţ Negoiţă a transformat Dinamo într-o echipă care se zbate pentru a rezista în prima ligă

Ionuţ Negoiţă a scos Dinamo din insolvenţă, însă acum o duce spre „groapă“ pe linie sportivă! După două sezoane consecutive în play-out, roş-albii vor ajunge, aproape sigur, tot acolo şi în actuala stagiune!

Lucrurile sunt clare: când mai sunt 12 puncte rămase în joc în cele patru etape din sezonul regulat, Dinamo e la şapte puncte de locul 6, ultimul de play-off. Şi nu doar matematica le „taie“ speranţele „câinilor“, ci şi mişcările gândite de şefii clubului. În ziua în care roş-albii s-au reunit pentru primul antrenament din 2020, s-a oficializat plecarea lui Dan Nistor la CS U Craiova pentru doar 275.000 de euro! Iar directorul general al bucureştenilor, Bogdan Bălănescu, a explicat, sincer, pentru prosport.ro motivul care a stat în spatele acestui transfer.

„A fost dificil să-l vindem. Dar Dan încasează o sumă mare la semnătură, pe care nu o putea rata. Iar Dinamo va plăti o parte din restanţele jucătorilor, astfel încât să putem lua licenţa (n.r. – pentru viitorul sezon de Liga I). Cu banii încasaţi pe Nistor, Dinamo poate merge în cantonament şi va achita datoriile rămase. Credeţi că mie îmi convine? Asta e situaţia financiară în acest moment şi datoria mea e să ţin Dinamo pe linia de plutire. Dacă nu-l vindeam pe Dan, nu aveam bani, iar jucătorul devenea frustrat că n-a fost lăsat să încaseze o sumă de bani foarte mare“, a explicat Bălănescu.

Iar fostul jucător al „câinilor“, Dănuţ Lupu, a dezvăluit la Realitatea Sportivă de ce Dinamo a ajuns să vândă pe bandă, cum apare un fotbalist mai răsărit în lotul ei. „Negoiţă nu pune mai mult de 500.000 de euro pe an. Restul banilor vin din altă parte. Problema e însă alta. Negoiţă s-a înconjurat de oameni care nu au nicio treabă cu Dinamo. Pe aceştia îi interesează doar să treacă luna şi să-şi ia salariul“, a comentat Lupu.

Prunea: „Ne vom bate la retrogradare!“

Un aliat al finanţatorului Ionuţ Negoiţă la începutul sezonului, Florin Prunea a intrat, treptat, în dizgraţia acestuia şi s-au înmulţit zvonurile privind iminenta sa plecare de la club. Deocamdată, Prunea e în funcţia de preşedinte, însă, la ce a declarat la Digi Sport, e clar că zilele sale sunt numărate în „Ştefan cel Mare“. Practic, Prunea a întors armele împotriva conducerii şi a criticat vehement vânzarea lui Nistor la Craiova.

„Ar trebui să iasă cei care au făcut această tranzacţie şi să spună suporterilor adevărul. Eu nu pot fi la Dinamo ca să fiu un paratrăsnet.  Eu n-am ştiut (n.r. – că va pleca Nistor), n-am fost întrebat, n-am negociat. Dinamo nu mai e Dinamo care era pe vremea noastră. Nu mai avem nimic în comun cu clubul mamă, din păcate. Mi-e greu să mă pronunţ ce se întâmplă acolo. Noi suntem izolaţi la Săftica, multe amănunte nu ştim. Putem să spunem că suntem un fel de FC Săftica“, a spus fostul portar. Acesta e convins că, după plecarea lui Nistor la Craiova, Dinamo e condamnată la a treia prezenţă consecutivă în play-out.

„Îi dau dreptate lui Cornel Dinu, care a zis că ne vom bate la retrogradare. Va fi foarte greu, o să vedeţi. Eu ştiu ce înseamnă play-out-ul ăsta“, a adăugat Prunea. 

Mizează pe un jucător care a decepţionat în 2019

Preşedintele roş-albilor a fost chestionat şi despre jucătorul care îl va înlocui pe Nistor, în condiţiile în care acesta a fost cel mai bun fotbalist al roş-albilor în primele 22 de etape. „Echipa nu cred că va suferi, pentru că noi îl avem acolo pe Diego (n.r. - Diego Fabbrini). E momentul lui să arate ce poate, mai ales că săracul a avut şi ceva probleme medicale în prima parte a sezonului“, a spus Prunea. Italianul Fabbrini (29 de ani) a fost adus cu surle şi trâmbiţe la Dinamo, după ce a impresionat la Botoşani, însă a adunat doar şase prezenţe în campionat, fără să marcheze.

4 goluri şi zece assist-uri a adunat Dan Nistor în primele 22 de etape, fiind cel mai bun pasator din Liga I.  

Jucătorii sunt neplătiţi

Florin Prunea a admis că dinamoviştii şi-au petrecut vacanţa, având restanţe pe care abia acum e posibil să le primească, după ce Nistor a fost vândut. „Patronul, înainte de vacanţă, a făcut un efort financiar şi a plătit o parte din salarii. O parte dintre jucători şi-au primit o parte din salariu, jumătate, alţii salariul întreg. Au avut promisiuni că îşi vor primi salariile acum. Din ce am discutat cu patronul echipei, restanţele vor fi achitate“, a spus Prunea. Acesta a dezvăluit principalul obiectiv al echipei pentru următoarea perioadă: „Cel mai important e obţinerea licenţei. Toate echipele de la locul 7 în jos se vor bate la retrogradare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite