Dinamo, alt club al antivacciniştilor: S-a aflat câţi jucători s-au imunizat împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Mureşan, preşedinte Dinamo
Iuliu Mureşan, preşedinte Dinamo

În România, vaccinarea e respinsă de foarte mulţi oameni, indiferent de domeniul lor de activitate. Situaţia din Liga I confirmă această realitate.

FCSB, o grupare în care patronul Gigi Becali, cu o gândire medievală, promovează refuzul vaccinării tocmai a devenit un focar de infecţie, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Realitatea dură a fotbalului românesc ne arată însă, treptat, că nu doar la FCSB utilitatea vaccinării e pusă sub semnul întrebării. O astfel de situaţie e des întâlnită în Liga I. Un alt exemplu concret vine acum de la Dinamo. Unde preşedintele echipei e Iuliu Mureşan, medic de profesie. 

Apărut în faţa jurnaliştilor, astăzi, Mureşan a prezentat un bilanţ îngrijorător, potrivit Digi Sport: doar 12-13 fotbalişti ai roş-albilor s-au vaccinat până acum! Iar asta în condiţiile în care, la începutul pandemiei, Dinamo a fost lovită crunt de COVID-19, având aproape tot lotul indisponibil, la un moment dat.

Ce a spus Iuliu Mureşan?

*La Dinamo, cei mai mulţi nu sunt vaccinaţi. Avem vreo 12-13 jucători vaccinaţi. Facem testarea la două săptămâni. La ultimul test, de miercuri, toată lumea a fost negativă. Sigur că nu se testează vaccinaţii, potrivit protocolului. Ştiu persoane infectate cu noua tulpină Delta, dar vaccinaţi, şi au făcut ceva ca un guturai, s-au vindecat repede.

*Eu m-am vaccinat şi cu a treia doză. Recomand tuturor să se vaccineze, e atât de mare numărul morţilor, încât trebuie să dea de gândit la toată lumea. Cei care sunt antivaccinişti trebuie să aibă o cultură, să-şi revizuiască atitudinea. Se plâng medicii şi personalul medical că sunt epuizaţi, trebuie luate măsuri.

*Aş da o lege cu vaccinare obligatorie, cel puţin pentru medici şi pentru sectorul de învăţământ. Dar nu ştiu care ar putea fi sancţiunile pentru cei care nu se supun. Dacă suspenzi multe contracte de muncă, cu cine mai lupţi? E delicat, dar trebuie făcut ceva, după părerea mea. Chiar dacă aş putea să-mi iau niste înjurături acum, îmi asum, trebuie făcut ceva. Suntem pe locul doi la numărul de morţi în Europa. Prea mulţi oameni pierdem zilnic, e o dramă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite