Dinamo a ajuns subiect de bancuri: care a fost cea mai reuşită glumă după 1-6 cu Astra şi cine ar putea fi noul antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după 56 de ani, roş-albii au încasat şase goluri într-un meci, pierzând la scor de tenis, la Giurgiu. Rezultatul a provocat isterie pe Facebook şi a pecetluit soarta lui Dănciulescu.

În ziua în care a împlinit 38 de ani, Ionel Dănciulescu a avut parte de un episod pe care l-a catalogat chiar el, drept „una dintre cele mai mari umilinţe trăite vreodată“.

Pe terenul Astrei, echipă fără victorie în ultimele trei etape de campionat, „câinii“ au „dispărut“ fără urme până la pauză, când scorul a fost 4-0! „Hemoragia“ a continuat şi în partea secundă, iar înfrângerea putea fi şi mai dură, dacă portarul Marc n-ar fi avut câteva intervenţii excelente. La final, Ionel Dănciulescu a vorbit despre meci cu lacrimi în ochi. 

„Îmi cer scuze suporterilor care au venit aici, pe ploaie, la Giurgiu, pentru această umilinţă. Responsabilitatea acestui rezultat îmi revine în totalitate mie. Nu ne-a ieşit absolut nimic. Eu cred că diferenţa dintre cele două echipe nu e cea de pe tabelă. Această partidă e una dintre cele mai mari umilinţe trăite de mine“, a afirmat cel care s-a autointitulat „coordonatorul activităţii la Dinamo“.

Rednic, Alexa, Teja...

Odată cu eşecul de la Giurgiu, Dinamo a încheiat seria meciurilor din campionat din 2014. „Câinii“ mai au un joc în acest an, sâmbătă (ora 20.00), pe teren propriu, contra Universităţii Cluj, în sferturile Cupei Ligii. Probabil, şi la această confruntare echipa va fi condusă de pe bancă de Ionel Dănciulescu. Apoi însă, acesta va fi înlocuit, fiind vehiculate trei nume pentru funcţia de antrenor: Mircea Rednic, Dan Alexa şi Mihai Teja.

Fiecare candidat are însă anumite probleme. „Puriul“ e prea scump pentru proiectul „low-cost“ din „Ştefan cel Mare“, Alexa, sub contract cu ACS Poli (locul 1 în liga secundă) a fost contestat de o parte a galeriei chiar în meciul cu Astra, în timp ce Teja a fost numit, recent, la naţionala de tineret.

Kiriţă îi vede la retrogradare

Rezultatul de la Giurgiu a fost pus de Giani Kiriţă pe seama strategiei adoptate de finanţatorul Ionuţ Negoiţă. „Atât timp cât nu se investeşte la Dinamo lucrurile vor merge prost. Poate să vină şi Mourinho, dar degeaba. Nu există jucători care să facă diferenţa. Dacă lucrurile vor continua în acelaşi ritm, va fi foarte greu pentru Dinamo să reziste pe prima scenă a fotbalului românesc“, a declarat fostul fundaş al bucureştenilor.

Cornel Dinu a avut, la rândul său, un discurs similar: „La Giurgiu, au fost faze ridicole, care spun mult despre calităţile acestor fundaşi. Trebuie aduşi jucători. Meciul cu Astra a fost o catastrofă“.

Glume cu Borcea

Acest 1-6 de la Giurgiu a fost primul meci din 1958 încoace în care „câinii“ au luat şase goluri. Rezultatul a declanşat o avalanşă de bancuri pe internet. Iată cea mai tare glumă, care a circulat pe Facebook:

*Borcea a avut coşmaruri la închisoare! La apelul de dimineaţă, gardianul i-a zis: „Trezeşte-te, că e 7“

Borcea: „Ce, ne-au mai dat unul?!“

Cele mai categorice înfrângeri suferite de Dinamo

Data Competiţie Rezultat

23.03.1958 Campionat Dinamo – Ştiinţa Timişoara 2-6

09.06.1968 Campionat „U“ Cluj – Dinamo 5-0

12.06.1985 Cupa României Steaua – Dinamo 5-0

31.05.1986 Campionat Dinamo – Sportul 0-5

04.04.1998 Campionat Steaua – Dinamo 5-0

Rezultat istoric şi Piatra Neamţ

Scorul cu care s-a încheiat Astra – Dinamo n-a fost singurul de reţinut, sâmbătă, pentru Cartea Recordurilor. Universitatea Cluj a reuşit, în premieră, să înscrie de şase ori într-un meci din Liga I, în deplasare, învingând cu 6-0 Ceahlăul, la Piatra Neamţ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite