Dinamo - Steaua 2-0 / Răzbunarea lui Andrei Cristea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a fost net inferioară rivalei de-o viaţă, pierzând mai clar decât o arată scorul, după un meci în care echipa din Ghencea a fost dominată la toate capitolele. Acuzele lui Cornel Dinu şi Gigi Becali, conform cărora cele două rivale au contactat jucătorii adverşi pentru a „trânti” meciul, s-au transformat rapid în praf.

Stoichiţă a gândit meciul în spiritul matematicii. Cu CFR doar egala Gazului, la Mediaş, un punct în Ştefan cel Mare ar fi însemnat mai mult decât o remiză. Totuşi, când îţi propui puţin, mai ales cu nişte fundaşi, Parpas şi Ovidiu Petre, ce par bieţi mieluşei aruncaţi în „groapa cu lei", sunt mari şanse să pleci cu mâna goală, de fapt cu sacul plin de goluri.

Iar Ţălnar a pregătit în stilul „ultraşilor" partida, cu trei „ciobăneşti" fioroşi, Niculae, Cristea şi Alexe, puşi să hingherească intruşii din defensiva lui „Lippi". În 11 minute, „turma" oilor steliste s-a poticnit la şarjele turbate ale „câinilor", care au făcut ravagii pe partea lui Golanski, dar atacanţii dinamovişti au ratat pe rând, din poziţie de unu la unu, cu Zapata.

Golanski şi-a lăsat echipa în zece

Steliştii au încercat să reintre în joc, însă Kapetanos, care a încercat să ciupească mingea pe lângă Dolha, şi Szekely, cu un semi-luft din careu, au irosit micile şanse ale roş-albaştrilor. Când părea că Steaua a echilibrat partida, Marius Alexe, a marcat plasat, cu capul, după o lovitură liberă bătută bine de fostul stelist Boştină. Jucătorii stelişti s-au comportat ca nişte adevărate „mioare" şi în partea secundă. Toate atacurile trupei din Ghencea s-au construit anemic, iar elevii lui Ţălnar au rămas mai periculoşi, şuturile lui „Săgeată" fiind blocate în două rânduri de portarul columbian al Stelei.

Eliminarea lui Golanski, pentru fault în postură de ultim apărător, n-a făcut decât să sporească haosul din defensivă la care Stoichiţă a asistat descumpănit, în care Nicoliţă a ajuns fundaş dreapta, iar Ovidiu Petre apărător stânga. Spre final, „oaia neagră" a familiei, Zapata, a mai ratat o degajare, la o minge sărită din gazon, prijeluindu-i lui Andrei Cristea marcarea golului secund dinamovist.

Fără nicio ocazie clară de gol în 90 de minute, jucătorii transformaţi în miei de Gigi Becali au cedat clar duelul cu „câinii" din Ştefan cel Mare, care şi-au devansat rivala de moarte în lupta pentru titlu, grăbind totodată plecarea lui Mihai Stoichiţă.

Argăseală şi Tall au pupat steagul „câinilor"

În timp ce se îndreptau spre tribuna oficială, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, şi fundaşul senegalez, Gora Tall, au fost reperaţi de un grup de fani dinamovişti. Aceştia s-au dus către cei doi şi i-au obligat să pupe steagul cu însemnele „câinilor roşii". Pentru că a încercat să se împotrivească, preşedintele Stelei a fost şi lovit în cap cu băţul de la steag.

2 - 0

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Moţi, L. Goian, Pulhac - Torje (71 Ad. Cristea), N'Doye, Boştină (77 Kone), Alexe - M. Niculae (80 Bratu), An. Cristea. Antrenor: Cornel Ţălnar
Steaua: Zapata - Golanski, Parpas, Ov. Petre, P. Marin (65 Surdu) - Szekely (78 P. Moreno), Pleşan (46 E. Baciu), Toja, Nicoliţă - B. Stancu, Kapetanos.
Antrenor: Mihai Stoichiţă
Goluri: Alexe 39, An. Cristea 81
Eliminat: Golanski 66
Stadionul Dinamo: 12.000
Arbitru: Alexandru Tudor

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite