Din nou probleme la Ploieşti. Meciul Petrolul - FCDinamo ar putea să nu se dispute pe stadionul “Ilie Oană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti
Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti

Meciul Petrolul - FC Dinamo, programat, luni, de la ora 20.30, în etapa a XXI-a a Ligii I, ar putea să nu se dispute pe "Ilie Oană", deoarece administratorul refuză închirierea arenei.

"Reprezentanţii firmei RGL Oil au solicitat SGU Ploieşti, societate care are drept acţionar Consiliul Local Ploieşti, închirierea arenei Ilie Oană, urmând ca, la fel cum s-a procedat şi la finalul săptămânii trecute, stadionul să fie folosit gratuit de către FC Petrolul Ploieşti pentru organizarea întâlnirii cu Dinamo, iar intrarea spectatorilor la acest meci să fie liberă. Fără să justifice, însă, în vreun fel, conducerea SGU Ploieşti a refuzat cererea depusă de către domnul Lucian Rădulescu, reprezentantul RGL Oil. Ne întrebăm, acum, care sunt motivele pentru care SGU Ploieşti îi împiedică pe suporterii petrolişti să asiste gratuit la partida cu Dinamo şi cum îşi permite conducerea SGU să priveze bugetul local de suma de 3.600 de euro, contravaloarea chiriei pentru jocul de luni? Oare ar fi normal ca FC Petrolul să fie trimisă în pribegie, să închirieze o altă arenă şi să contribuie la bugetul unei alte municipalităţi, de exemplu Cluj-Napoca, în loc să-şi dispute meciurile în propria casă, pe stadionul construit din banii ploieştenilor, pentru echipa ploieştenilor? Să sperăm că, până la urmă, SGU Ploieşti va realiza faptul că, prin interzicerea echipei Petrolul Ploieşti pe Ilie Oană, nu face un rău numai clubului, ci şi ploieştenilor, cei care, cu siguranţă, îşi doresc să vadă echipa favorită evoluând la Ploieşti şi nu pe un alt stadion din ţară", se arată într-un comunicat al grupării Petrolul, citat de Mediafax. 

Contractul între clubul de fotbal şi firma Consiliului Local Ploieşti care are în administrare arena a fost reziliat, la 25 noiembrie, ca urmare a datoriilor FC Petrolul, care ajung la aproape două milioane de lei (inclusiv cele dinaintea intrării în insolvenţă). Directorul Societăţii Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, Donald Constantin, a declarat că debitul datorat şi neachitat de către Petrolul Ploieşti după intrarea în insolvenţă este în sumă totală de 509.295,65 lei, din care la scadenţă 361.362,57 lei.

În schimb, gruparea ploieşteană susţine că în contabilitatea societăţii există o sumă de plată scadentă reprezentând chirie pentru evenimentele sportive organizate pe Stadionul Ilie Oană în cuantum de 104.138, 08 lei, precum şi o sumă de 20.312,93 lei, reprezentând chirie sediu club, magazin oficial, servicii curăţenie şi penalităţi, în total 124.451,01 lei. Facturile pentru ultimele cinci meciuri organizate pe Stadionul Ilie Oană nu sunt înregistrate în contabilitatea clubului, deoarece pentru una dintre partide, cea cu ACS Poli Timişoara, SGU nu a comunicat clubului factura aferentă, iar pentru alte patru jocuri, cu CSU Craiova, FC Steaua, CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna, facturile au fost refuzate şi returnate spre diminuare, din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale asumate de către SGU. Valoarea iniţială a celor patru facturi comunicate şi refuzate a fost de 286.025,21 lei. Petrolul a jucat, vineri, meciul cu CFR Cluj (scor 1-0), din etapa a XIX-a a Ligii I, după ce un suporter, Lucian Rădulescu, reprezentantul RGL Oil, a închiriat arena şi a oferit astfel posibilitatea echipei ploieştene să joace pe propriul teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite