Din culisele alegerii lui Iorgulescu: “După primele cinci voturi, era 5-0 pentru Gino. Mitică se înverzise”. Cine a votat cu cine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir FOTO Click!
Dumitru Dragomir FOTO Click!

Moment istoric în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu l-a detronat pe Dumitru Dragomir din scaunul de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, după 17 ani de „domnie” neîntreuptă. Sprijinit de toată clasa politică, fostul internaţional a primit 11 voturi din 18.

Dumitru Dragomir, unul dintre „dinozaurii” fotbalului românesc, a trăit joi ultima zi ca preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Mitică a fost învins în alegeri de Gino Iorgulescu, 11-7  în favoarea fostului jucător al Sportului şi al echipei naţionale.


Verdictul a fost anticipat de o întâlnire de taină desfăşurată cu o seară înaintea alegerilor la care Iorgulescu a invitat mai mulţi preşedinţi de club, Victor Ponta şi Liviu Dragnea alăturându-se comesenilor înspre seară. Prim-ministrul României a făcut parte din Consiliul de Administraţie la FC Naţional, în perioada în care Iorgulescu conducea echipa din Cotroceni, cei doi fiind legaţi de o amiciţie veche. Cum Gino l-a avut alături şi pe primarul PDL din Piatra Neamţ,  Gheorghe Ştefan, se poate spune că întreaga clasă politică şi-a dat mâna pentru a-l debarca pe Mitică de la Ligă, iar implicarea politicului în alegeri a fost un laitmotiv al zilei de joi. Dragomir, care în 2000 se rugase „cu cerul” de Hrebenciuc şi Năstase pentru a-i salva postul, a simţit pe pielea sa ce înseamnă „să fii lucrat politic”.


Mitică s-a „înverzit” la vot


Şedinţa de la LPF a început la ora 12.00, cu prezentări ale programelor din partea ambilor candidaţi. Şi Mitică, şi Gino s-au bătut cu pumnul în piept că se vor face paşi în dezvoltarea centrelor de copii şi juniori şi că vor scoate 100 de milioane de în trei ani, bani din drepturile TV, dar Iorgulescu a venit în plus exact cu susţinerea politică, lăudându-se că poate obţine facilităţi fiscale pentru investitorii în sport.
S-a votat apoi modalitatea de a alegere a preşedintelui, iar reprezentanţii cluburilor, curajoşi din fire, au optat pentru vot secret. Un preşedinte de club prezent la întrunire a povestit pentru „Adevărul”: „Şedinţa a fost civilizată, poate cea mai liniştită din ultimii ani de la Ligă. Nu s-a ridicat tonul, n-a fost nicio dispută verbală. După ce s-au numărat primele 5 voturi, scorul era 5-0 pentru Gino. Mitică se înverzise, simţea că îi se clatină rău scaunul. La 5-3 şi-a mai revenit, după care Iorgulescu s-a desprins în câştigător, iar Dragomir s-a recunoscut învins şi l-a felicitat pe Gino cu noduri în gât. Nu ştiu dacă era pregătit sau nu, dar nu i-a căzut deloc bine înfrângerea în alegeri”.

image


Dragomir s-a simţit trădat de „curve”


Dumtru Dragomir a venit la conferinţa de presă cu mina unui om sfârşit. Preşedinţii „trăznet” pe care ani la rând i-a cocoloşit, tocmai îi întorseseră spatele. Mitică a început calm conferinţa de presă, dar era clar că îl macină ceva şi n-a mai putut să ţină în el: „N-au votat curvele astea pe care le-am ajutat în toţi aceşti ani. O să vă spun ce şi cum mai încolo. Sunt unii care au jurat pe Biblie şi pe copiii lor şi au dat-o cotită. Mai bine muream decât să câştig la Ligă cu votul lui Gigi Becali. El nu m-a ajutat niciodată, doar a mâncat rahat!”. „Curvele” la care se referea Mitică sunt Pandurii, Dinamo şi Vaslui, cluburi care îi promiseseră votul lui Dragomir, dar au schimbat macazul. Dragomir a avut un moment când a părut că e gata să izbucnească în lacrimi, însă şi-a ţinut firea: „Îi felicit pentru modul în care m-au lucrat. Să fie sănătoşi”. Pe Mitică îl aşteaptă o carieră în televiziune sau o implicare la eşalonul secund, prin înfiinţarea unei LPF 2.


Gino n-a jubilat
Iorgulescu n-a ieşit din sală cu pumnul în aer şi nici n-a fost purtat pe braţe de susţinătorii săi. La conferinţă a vorbit calm, fără flucutaţii în voce sau tresăriri când a fost întrebat de aranjamentele pe care le făcea la FC Naţional sau de întâlnirea cu Ponta. „Eu cunosc foarte multă lume în politic. Sper ca politicul să ne ajute. Încercăm să-i ţinem aproape pentru că fără politic nu putem ajuta sportul. Acum mulţi ani, Victor Ponta era cu mine la  FC Naţional. E un om de calitate, normal că se bucură pentru mine”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a spus despre întrevederea Gino – Ponta: „A fost o întâlnire privată. Eu comentez doar întâlnirile publice”.

CADOU DE DESPĂRŢIRE PENTRU MITICĂ: 150.000 DE EURO

REPORTAJ INEDIT DE LA ALEGERILE LPF DE IERI. CE NU S-A VĂZUT LA TELEVIZOR

Cine a votat cu Gino Iorgulescu
Steaua
Ceahlăul
FC Botoşani
Dinamo
Viitorul
Vaslui
CFR Cluj
Pandurii
Petrolul
Corona Braşov
Oţelul Galaţi

Cine a votat cu Dumitru Dragomir
Astra
Gaz Metan
Săgeata
ACS Poli
FC Braşov
„U” Cluj
Concordia Chiajna

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite