Dimitri, coşmarul României! Cine e francezul cu prenume de rus, care i-a îngropat pe tricolori. Acum 12 ani vindea haine la un mall din Nantes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimitri Payet
Dimitri Payet

România a pierdut primul meci de la Euro 2016, fiind învinsă de Franţa, scor 2-1, cu un gol decisiv marcat de Dimitri Payet, în minutul 89.

Francezul de 29 de ani a năruit toate speranţele tricolorilor, care jucaseră destul de bine. Lovitura de graţie ne-a dat-o însă un fotbalist care are mai puţine selecţii la naţionala franţei decât are Dragoş Grigore la cea a României. Dimitri Payet a fost mult timp în dizgraţia lui Deschamps, care îl socotea arogant şi puturos la naţională.

La cei 29 de ani ai săi, fotbalistul lui West Ham are doar 19 selecţii în tricoul cocoşilor. De ce aşa puţine? Atitudinea sa de geniu neînţeles n-a fost pe placul selecţionerilor, iar Deschamps e genul de antrenor care ţine la unitatea grupului, vezi cazul Benzema.  

“Nu e atât de bun la naţională pe cât de multe demonstrează la West Ham”, se plângea antrenorul la începutul anului. O lună mai târziu, o discuţie tete-a-tete a lămurit situaţia. “Deschamps mi-a spus exact ce vrea de la mine. Şi eu i-am spus ce vreau de la el”, s-a confesat Payet. De-atunci, fotbalistul a strălucit în meciurile amicale cu Olanda, Rusia şi Camerun, iar în ultimele două jocuri amintite a marcat două bijuterii de goluri, ambele din lovitură liberă. Cu România însă a pus bomboana pe tort, marcând un gol care s-a înscris din start pentru premiul de cel mai frumos al turneului final.

ANALIZĂ Zece lucruri care ne rămân după eşecul cu Franţa. Ce ne-a plăcut şi ce nu la tricolori

 Asemenea multor alţi internaţionali francezi, Payet provine din afara Hexagonului. El este născut în Insula Reunion, din Oceanul Indian. Acolo a şi început fotbalul, mutându-se în Franţa când avea 12 ani. După ce a jucat la Nantes, St Etienne, Lille şi Marseille, anul trecut el s-a transferat la West Ham, în Anglia, unde a avut un sezon excelent. La 17 ani, pentru că nu-i ajungeau banii, Payet  s-a angajat la un mall din Nantes, unde vindea haine.

"Fuck you!" Urarea unui jucător român la adresa lui Dimitri Payet 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite