Dilema lui Pep Guardiola: cum închide „BBC-ul” lui Real Madrid?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola ar putea începe meciul din această seară cu Mario Gotze la mijlocul terenului
Josep Guardiola ar putea începe meciul din această seară cu Mario Gotze la mijlocul terenului

Pentru a ajunge în finală, Bayernul lui Guardiola are nevoie să înscrie măcar o dată şi să-şi protejeze „spatele” de tripleta veninoasă pe contraatac: Bale – Benzema – Cristiano. Meciul retur dintre Bayern şi Real Madrid se dispută în această seară, de la ora 21.45 (TVR 1, DigiSport 1, DolceSport 1).

Bayern Munchen şi Real Madrid se întrec în această seară în returul semifinalelor Ligii Campionilor, meci care pleacă de la 1-0 pentru „albi”.
„Viteziştii” Realului, Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, n-au mai jucat împreună de o lună, alternând perioadele de accidentări cu cele în care au condus Madridul spre victorii. Întâmplător, ultima partidă în care cei doi s-au aflat pe teren în acelaşi timp a fost jocul cu o altă echipă germană, Borussia Dortmund, din turul sferturilor Ligii Campionilor, meci în care ambii fotbalişti au dat gol, iar Real a câştigat cu 3-0. Cristiano şi Bale sunt însă recuperaţi total înaintea partidei de azi şi pot fi „separaţi”doar de o decizie tactică a lui Ancelotti, care are la îndemână şi varianta să-l păstreze pe galez pentru partea a doua a jocului. Va juca sigur Karim Benzema, menajat în meciul cu Osasuna din campionat (4-0), în care Ronaldo a marcat de două ori şi a lăsat impresia că a revenit la parametrii fizici înalţi. De altfel, portughezul a tras din greu în ultimele zile pentru a-şi reveni complet, antrenându-se câte 5 ori pe zi pe teren şi în sala de forţă!

"Nici cei mai rapizi fundaşi din lume nu pot să oprească atacanţii Realului"
„Suntem pregătiţi de orice variantă de echipă a Realului, fie cu Bale, fie cu Isco. Dar bănuiala mea este că Madridul va folosi toate armele <grele>”, a afirmat Josep Guardiola, care intuieşte că va avea de înfruntat „tripleta BBC”. Până la urmă, aceasta va fi şi provocarea antrenorului bavarezilor pentru meciul din această seară: cum să atace Realul şi, în acelaşi timp, să nu lase spaţii echipei care are în arsenal cel mai bun contraatac din lume! „Nici cei mai rapizi fundaşi din lume nu pot să oprească atacanţii de la Real, singura noastră şansă este să-i ţinem cât mai departe de poarta noastră. Pe de altă parte, nu cred că Ancelotti se va apăra 90 de minute, ştie şi el că are nevoie să înscrie pentru a ajunge la Lisabona”, a mai spus Guardiola.
Carlo Ancelotti a evitat referirile tactice, însă le-a cerut jucătorilor să dea 120 la sută pentru a mai face un pas spre visul Realului, acela de a câştiga a 10-a Cupă / Ligă a Campionilor. „Ar fi extraordinar pentru mine să câştig <la decima> din primul an la Madrid”, a afirmat italianul. Ancelotti a câştigat patru Cupe ale Campionilor cu AC Milan, două ca jucător şi două ca antrenor, primul trofeu fiind adjudecat contra Stelei. Guardiola are trei cupe continentale cu Barcelona, una ca jucător şi două ca antrenor.

Echipe probabile
Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Kroos, Schweinsteiger – Robben, Gotze, Ribery – Muller.
Real: Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrao – Modric, X. Alonso , Di Maria – Bale, Benzema, C. Ronaldo.

Din ce-am citit în presa din Spania, cei de la Real se văd deja în finală
Josep Guardiola, antrenor Bayern Munchen

14 goluri pentru Cristiano
„Tripleta BBC”, formată din Bale, Benzema şi Cristiano, a marcat 24 din cele 33 de goluri pe care le-a dat Realul în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Portughezul e liderul marcatorilor din Liga Campionilor, cu 14 reuşite. Dacă la Real strălucesc vedetele, Bayernul se bazează pe munca de echipă, punctând de 29 de ori cu 7 jucători diferiţi. În evidenţă au ieşit doar Muller (5 goluri), Robben (4), Gotze şi Ribery (câte 3).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite