Didier Deschamps a renunţat la cel mai experimentat fotbalist din lotul Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anghel Iordănescu poate răsufla uşurat, întrucât selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a anunţat oficial că nu-l va convoca în lotul pentru Euro pe cel mai selecţionat jucător din lot.

Atacantul Karim Benzema a anunţat, miercuri, pe Twitter, că nu va fi selecţionat în echipa Franţei la Campionatul European, unde francezii evoluează în grupa A cu România, Elveţia şi Albania.

"Din nefericire pentru mine şi toţi cei care m-au sprijinit şi susţinut, nu voi fi selecţionat pentru al nostru Euro în Franţa...", a scris Benzema. Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, şi selecţionerul Didier Deschamps a discutat miercuri pe tema revenirii atacantului în echipa Franţei, a relatat news.ro. 

Karim Benzema (28 de ani) are 81 de selecţii şi 27 de goluri în tricoul Franţei, pentru care a evoluat la Euro 2008, Euro 2012 şi Cupa Mondială din 2010. Într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul oficial, Federaţia Franceză anunţă că Le Graet şi Deschamps au decis că Benzema nu poate fi selecţionat în echipă, reamintind că performanţa sportivă este un criteriu important, dar nu exclusiv pentru a decide selecţionarea în echipa Franţei. "Capacitatea jucătorilor de a lucra împreună, de a fi uniţi sunt luate în considerare de toţi selecţionerii federaţiei. Din acest motiv, Noel Le Graet şi Didier Deschamps au decis că atacantul Karim Benzema nu poate participa la Euro-2016", se arată în comunicatul forului francez. În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Mathieu Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină. Benzema este acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi fotbalistul de la Olympique Lyon. 

Din decembrie trecut, atacantul Realului a fost suspendat din naţională de Federaţia Franceză de Fotbal până în această lună. De curând, justiţia franceză a ridicat controlul judiciar în cazul atacantului Karim Benzema, cercetat în scandalul de şantaj contra lui Mathieu Valbuena, astfel că jucătorul echipei Real Madrid putea fi selecţionat de Didier Deschamps pentru Euro-2016. Potrivit presei franceze, Benzema va fi cercetat în continuare în acest caz. Karim Benzema este acuzat de "complicitate la tentativă de şantaj" şi "participare la asociere criminală".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite