„Diavolii“, în iadul disperării. United n-a mai întors un 0-2, în Europa, de 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United a pierdut la Pireu cu Olympiakos, scor 0-2, în optimi, şi e la un pas de eliminare. Gruparea antrenată de David Moyes ratează obiectivele pe bandă rulantă, într-un sezon dezastruos.

United a jucat mizerabil la Pireu şi e condamnată să tranşeze calificarea în sferturi  pe „

Old Trafford

image

“, pe 19 martie. Doar că n-a mai întors un 0-2 , în prima manşă, în Europa, de 30 de ani.

Fără speranţe la titlu, de mult timp, la 15 puncte de liderul

Chelsea

image

, eliminată din Cupa Ligii şi Cupa Angliei, Liga Campionilor era ultima şansă pentru

Manchester United

image

la atingerea unui obiectiv în acest an. Una teoretică, dacă luăm în considerare jocul „diavolilor“ în era Moyes, şi-l comparăm cu cel al lui Bayern, al Realului sau Barcelonei, pentru a enumera doar câteva din forţele rămase în competiţie. 

De marţi seară, şi Liga Campionilor s-a transformat într-o fata Morgana pentru United, după eşecul în faţa lui Olympiakos, 0-2 pe Karaiskakis. Primul eşec în faţa unei echipe din Grecia! 

„E vina mea. Îmi asum toată responsabilitatea. E cel mai prost meci pe care l-am făcut în Europa“, a declarat David Moyes, care pare a avea în comun cu Sir Alex doar naţionalitatea. 

Sezonul trecut, ultimul cu Ferguson la timonă, United, cu un lot aproape identic, a părăsit în aceeaşi fază competiţia, dar în faţa Realului, şi la mare bătaie (2-3 la general). Acum riscă eliminarea în faţa unei echipe mici, la acest nivel, care n-a mai atins sferturile Ligii Campionilor din 1999, anul în care United câştiga celebra finale cu Bayern Munchen (2-1), după ce a întors scorul în prelugiri.

Oly, cu mulţi „refuzaţi“ şi puţini greci în echipă

Deşi pe plan intern domină autoritar, Oly nu e o forţă în Europa. Sezonul trecut a încheiat pe 3 într-o grupă în care a învins o altă echipă din Anglia, în Grecia, pe

Arsenal

image

(2-1), şi a fost eliminată clar, scor 4-0, în „16“-imile Ligii Europa de către Levante. În această iarnă, Olympiakos şi-a pierdut şi golgheterul, Mitroglou, killer-ul României la barajul pentru CM, vândut la

Fulham

image

. Şi totuşi, Michel, legendarul jucător al lui

Real Madrid

image

, are rezultate în continuare. 

Cu atât mai mult cu cât echipa e una formată din „refuzaţi“ ai marilor campionate sau jucători fără nume. Goalkeeper-ul Roberto Jimenez a apărat la Zaragoza, dar a retrogradat cu formaţia aragoneză, mijlocaşul Perez n-a prea jucat sezonul trecut la Villarreal, în divizia secundă spaniolă, iar costaricanul Campbell (21 de ani), autorul unui gol fabulos cu United, e sub contract cu

Arsenal

image

, dar n-a jucat niciun meci în tricoul „tunarilor“. Şi din cauza faptului că a avut probleme cu obţinerea permisului de muncă în Anglia, din 2011 atacantul a fost împrumutat la Lorient, apoi la Betis, iar din vară a ajuns la Oly. Cu Manchester United, doar trei internaţionali greci au fost titulari, Jolebas, Maniatis şi Manolas, primii doi titulari şi în „dubla“ cu România.

1 singur şut pe poartă a avut Manchester United cu Olympiakos

1984, anul ultimului „miracol“

Deşi returul se va juca pe

Old Trafford

image

, un eşec cu 2-0 în prima manşă, în Europa, nu este chiar un scor uşor de întors. Ultima dată când United a reuşit miracolul a fost în 1984, când „diavolii“ conduşi din teren de Brayan Robson şi de pe bancă de Ron Atkinson. Se întâmpla în sferturile defunctei Cupe a Cupelor, când după un 0-2 la Barcelona, United s-a impus pe „

Old Trafford

image

“ cu 3-0 în faţa unei echipe care-l avea printre jucători pe Maradona. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite