„Diavolii“ lui Ferguson au făcut pact cu titlul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United este în proporţie de 99% noua campioană a Angliei, după 2-1 cu Chelsea în „finala“ de pe Old Trafford. „Chicharito“ Hernandez l-a învins pe Cech după 36 de secunde de joc. Cu două etape rămase până la finalul sezonului în Anglia, United este lideră, la şase puncte de Chelsea, şi cu golaveraj superior londonezilor.

Practic, speranţele la un nou titlu de campioană pentru Chelsea s-au spulberat încă din secunda 36 a meciului de la Manchester, când, din pasa ideală a sud-coreeanului Park, „Chicharito" Hernandez făcea 1-0 pentru United. A fost, de altfel, cea mai rapidă deschidere de scor a acestui sezon în Premier League.

Încă o dată, inspiraţia lui Ferguson, care l-a preferat pe mexican în primul „11", în locul golgheterului din Premier League Dimităr Berbatov, şi-a spus cuvântul! Carlo Ancelotti privea înmărmurit de pe margine, fără reacţie, şi aşa s-au comportat şi „albaştrii" pe teren.

Un punct în două etape pentru a fi siguri

Loviţi parcă în moalele capului de golul lui Hernandez, Drogba şi compania au intrat în moarte clinică. Iar Vidici, fără nicio urmă de milă, a decuplat aparatele ce o mai ţineau pe Chelsea în viaţă. Centrarea, excelentă, i-a aparţinut „nemuritorului" Giggs, iar fundaşul sârb a reluat cu capul, pe poarta lăsată „deschisă" de Petr Cech (23).

Pauza i-a revigorat pe jucătorii lui Carlo Ancelotti, Lampard reducând din handicap (69), dar insuficient de mult pentru o revenire miraculoasă. Mai mult, United a avut de multe ori şansa desprinderii, dar Rooney sau Hernandez i-au scos şi mai mulţi peri albi lui Ferguson. S-a terminat 2-1, doar un dezastru mai putând-o opri pe United din drumul spre cel de-al 19 titlu de campioană. Cu două etape rămase până la finalul sezonului, „Diavolii Roşii" au un avans de şase puncte şi golaveraj superior (+40) faţă de Chelsea (+36), acesta fiind principalul criteriu de departajare în caz de egalitate.

Cu alte cuvinte, United îşi permite chiar şi două înfrângeri, deşi improbabile, cu Blackburn (deplasare) şi Blackpool (acasă), atât timp cât Chelsea nu recuperează diferenţa de patru goluri, în meciurile cu Newcastle (acasă) şi Everton (deplasare).

United, aproape de un record: 19 titluri

Dacă va câştiga acest campionat, echipa pregătită de Sir Alex Ferguson va atinge o bornă record pentru fotbalul englez, aceea de 19 titluri, depăşind-o pe rivala Liverpool, care are 18. „Cormoranii" au câştigat însă ultimul trofeu în campionatul englez în 1990, când Premier League nici nu exista, iar United avea doar şapte titluri de campioană în palmares. A urmat însă ascensiunea fulminantă a echipei din Manchester.

11 titluri de campion are Sir Alex Ferguson la United. Acesta ar fi al 12-lea.

2-1

Manchester United: Van der Sar - Fabio (Smalling 88), Ferdinand, Vidici, O'Shea (Evans 46) - Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Hernandez.
Antrenor: Sir Alex Ferguson

Chelsea: Cech - Ivanovici, Luiz (Ramires 46), Terry, Cole - Mikel (Alex 46), Essien, Lampard - Kalou (Torres 61), Drogba, Malouda. Antrenor: Carlo Ancelotti

Goluri: Hernandez 1, Vidici 23 / Lampard 69
Stadionul "Old Trafford": 70.000
Arbitru: Howard Webb

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite