Dezvăluiri fără precedent din culisele gimnasticii: „Pe Nadia a batjocorit-o ani de-a rândul, făcând-o de la «vacă medaliată» până la «râioas㻓

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1976, la Montréal, Nadia Comăneci, micuţa gimnastă care nu împlinise 15 ani a încântat sute de milioane de spectatori şi telespectatori, stabilind un record greu de egalat - 7 note de 10 într-un concurs de amploarea Jocurilor Olimpice.

Deşi în urma acestui rezultat devenise o vedetă de talie internaţională, inclusiv Nicolae Ceauşescu fiindu-i fan declarat, Nadia Comăneci a avut destul de multe conflicte cu antrenorul lotului olimpic, Béla Károlyi. O parte dintre ele sunt relatate în dosarele Securităţii de sursa „Nelu“, despre care „Gazeta Sporturilor“ scria acum câţiva ani că ar fi de fapt fostul coregraf al lotului, Géza Pozsár. „Pe Nadia a batjocorit-o ani de-a rîndul, făcînd-o de la «vacă medaliată» pînă la «rîioasă». Înainte de ultima ei fugă din cantonament i-a zis că s-a îngrăşat ca o nesimţită şi că de aici încolo va trăi cu aer comprimat“, scria sursa „Nelu“, cu referire la Béla Károlyi. „ Károlyi este un sadic, deoarece chiar la masă, în prezenţa fetelor înfometate, înfulecă fără bun-simţ. Este un tip inuman avînd ca predilecţie terorizarea fără motive a celor din jur, inclusiv a soţiei, cu care se înjură şi o face în toate felurile, chiar şi în faţa fetelor. Este un incult şi needucat, bătîndu-şi joc de toate valorile culturale şi spirituale, iar în societate se comportă ca un sălbatic. E un carierist, deoarece a căutat să obţină gloria personală, nicidecum gloria gimnasticii româneşti. Se află în contradicţie flagrantă cu ce afirmă în public“, mai scria acesta. 

"Nadia era înfierbântată!" Povestea primului zece din istoria gimnasticii. Azi sunt 40 de ani de atunci 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite