Dezvăluiri despre omul care a lăsat Federaţia Română de Tenis fără finanţare din 2018: faliment şi ipoteci neplătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„ProSport“ a publicat dezvăluiri în exclusivitate despre afacerile lui Marius Vecerdea în Statele Unite, omul care, printr-o serie de acţiuni în instanţă, a declanşat blocarea finanţării de către Ministerul Tineretului şi Sportului către Federaţia Română de Tenis, în august 2018.

„ProSport“ scrie că numele lui Marius Vecerdea, vehement contestatar al conducerii FRT, atât în mandatul lui George Cosac, cât şi în cel al lui Ion Ţiriac, a apărut în mai multe rânduri în instanţele din Florida de la începutul anilor 2000 pentru diferite cauze, de la proceduri de divorţ şi faliment, până la acţiuni pentru colectarea datoriilor sau evacuare.

Potrivit sursei citate, în vara lui 2000, Marius Vecerdea, împreună cu soţia sa Monica, a cumpărat o proprietate în Florida, cu o ipotecă pe 30 de ani în valoare de 105.600 dolari, refinanţând creditul doi ani mai târziu, cu 115.500 de dolari. Ulterior, comapnia Pro Tennis In, înfiinţată de Vecerdea în 2003, a fost dizolvată administrativ. În 2007, Marius Vecerdea, împreună cu noua sa soţie, Zuzana, a fost „pârât“ într-o plângere de executare a unei noi ipoteci imobiliare în valoare de 207.477 dolari.

„ProSport“ mai scrie că Marius Vecerdea a depus o cerere de intrare în insolvenţă în noiembrie 2008, declarând că dispune de suma de 14.295 dolari în bunuri şi are datorii de 398.744,89 de dolari. Românul anunţa, totodată, că este în imposibilitate de a plăti restanţe, având în vedere faptul că este nou-angajat al clubului Pamira din Sibiu, la fel ca şi soţia sa. Marius Vecerdea s-a prezentat însă în România drept proprietar al clubului din Sibiu, anunţând de-a lungul întregului scandal mediatic cu FRT că a investit un milion de dolari în afacerea sa. În plus, aceste informaţii au fost prezentate de Marius Vecerdea inclusiv într-o scrisoare deschisă către Federaţia Internaţională de Tenis, în martie 2019, fapt semnalat de „ProSport“ ca incoerenţă.

VEZI AICI TOATE DEZVĂLUIRILE PE WWW.PROSPORT.RO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite