Dezastru la Sibiu: Hermannstadt nu mai poate juca împotriva Viitorului. Comunicatul clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focarul de infecţie care a lovit puternic gruparea antrenată de spaniolul Ruben Albes a cauzat amânarea partidei care era programată în acest weekend, în etapa a 12-a.

Meciurile amânate s-au mai rărit în a doua parte din acest an în Liga I. Protocolul sanitar modificat, care permite extragerea bolnavilor şi disputarea partidelor cu cei sănătoşi, a contribuit la schimbarea radicală a situaţiei, după ce, la începutul verii, meciurile erau amânate, aproape săptămânal.

Din păcate, un astfel de deznodământ n-a putut fi evitat acum, în cazul meciului Viitorul - Hermannstadt, care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, de la ora 18.00. Cum gruparea sibiană tocmai a depistat încă 15 cazuri de COVID-19 în lot, atât în rândul jucătorilor, cât şi printre oamenii din stafful tehnic, meciul va fi reprogramat.

Ce a anunţat Hermannstadt?

*Din păcate, la ultimele testări COVID-19 efectuate în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare, au fost depistate 15 persoane pozitive din care 10 fotbalişti şi 5 membri ai staff-ului A.F.C.Hermannstadt. La aceştia se adaugă şi celelalte cazuri înregistrate la testarea precedentă.

*În prezent, atât fotbaliştii, cât şi membrii staff-ului FCH depistaţi pozitiv se află în izolare şi au început tratamentul recomandat de specialiştii DSP.

Ce a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal?

*Programat iniţial a se disputa duminică, 6 decembrie 2020, cu începere de la ora 18.00, meciul FC Viitorul Constanţa – FC Hermannstadt a fost amânat.

*LPF a luat această decizie având în vedere depistarea unui număr foarte mare de persoane testate pozitiv în rândul echipei oaspete (10 jucători şi cinci persoane din staff-ul tehnic) la testarea din 2 decembrie 2020. Totodată, s-a avut în vedere declanşarea unei anchete epidemiologice de către DSP, însoţită de decizia de izolare a celorlalţi şase jucători consideraţi contacţi, având în vedere faptul că la momentul respectiv alţi patru jucători se aflau în perioada de izolare, iar doi jucători se află în perioada de recuperare după accidentări grave.

*În conformitate cu prevederile Principiilor de desfăşurare a competiţiei aferente sezonului 2020-2021, LPF a decis amânarea meciului şi reprogramarea acestuia la o dată ce va fi stabilită ulterior, în acord cu opţiunea deţinătorului de drepturi media.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite