Dezastru pentru FCSB! Echipa lui Gigi Becali a fost eliminată dramatic din acest sezon al cupelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpiu Moruţan a ratat o lovitură de la 11 metri cât o calificare. FOTO Captură video
Olimpiu Moruţan a ratat o lovitură de la 11 metri cât o calificare. FOTO Captură video

Misiunea celor de la FCSB ar fi trebuit să fie foarte uşoară în turul doi preliminar din Conference League, adversara Şahtior Karagandî fiind o echipă de duzină, care nu reprezintă nimic în fotbalul european.

După victoria din tur, de pe Arena Naţională, 1-0, echipa lui Becali a mai primit o mână de ajutor şi din partea UEFA, care, din cauza creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus din Kazahstan, a hotărât ca manşa retur să se joace pe teren neutru, la Erevan. În urma acestei decizii, FCSB a beneficiat nu doar de o deplasare cu 1000 de km mai scurtă, ci a scăpat şi de gazonul artificial al arenei din Karagandî.

În ciuda tuturor acestor avantaje, joi după amiaza, FCSB nu a reuşit să se califice mai departe şi a bifat o ruşine istorică pentru România, devenind prima echipă din ţara noastră eliminată de o grupare din Kazahstan.

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru vicecampioana din Liga 1, portarul Vlad fiind autorul unei gafe imense, care a dus la deschiderea scorului. Tânărul goalkeeper a boxat în faţă un şut de la aproximativ 20 de metri, iar Gabyshev a trimis în plasă din mijlocul careului. 

Până la pauză, gazdele s-au masat în propria jumătate şi aproape că au ignorat ofensiva, în timp ce FCSB s-a chinuit foarte mai tare să îşi creeze situaţii de gol, puţinele ocazii fiind irosite de Ondrasek (13), Radunovici (23) şi Tănase (27 - bară)


Repriza secundă a început sub aceleaşi coordonate, însă jocul bucureştenilor a fost şi mai încâlcit, singura jumătate de ocazie fiind semnată de Octavian Popescu (50). În schimb, Şahtior ar fi putut dubla avantajul în două rânduri, dar Omirtaev 69 şi Shikavka 73 au fost blocaţi cu noroc de ezitantul Vlad. 

Din fericire pentru FCSB, singura fază de fotbal adevărat a adus şi golul egalizator, în minutul 76, când o deviere a lui Tănase a fost prelungită de Oaidă pentru Coman, care a reuşit să finalizeze din mijlocul careului mare.

Nevoită să iasă la joc, Karagandî s-a năpustit în atac şi a reuşit să trimită meciul în prelungiri cu un gol marcat în minutele suplimentare, după ce gazdele mai rataseră alte două ocazii monumentale, şut alături din careul mic şi bară.  

Tot gazdele au fost mai periculoase şi în prelungiri, însă tabela nu s-a mai modificat, iar cele două echipe au ajuns la departajarea prin loviturile de la 11 metri, care au avut următoarea desfăşurare:

Gol Şahtior 1-0

Gol FCSB 1-1 - Florinel Coman

Gol Şahtior 2-1

Gol FCSB 2-2 - Alex Creţu

Gol Şahtior 3-2

Ratare FCSB - Olimpiu Moruţan

Gol Şahtior 4-2

Gol FCSB 4-3 - Stipe Vucur 

Gol Şahtior 5-3

Citeşte şi Becali, monument al deznădejdei după eliminarea din Europa: "Cea mai ruşinoasă înfrângere din fotbalul românesc"! Ce măsuri va lua

Şahtior Karagandî: Shatskiy – Gabyshev (Kybyray ’61, Nurseitov ‘118), Mawutor, Graf, Buivolov, Atanaskoski – Najaryan (Nazymkhanov ’83), Bukorac, Mitosevic (Rustemovic ’83) – Sviridov (Omirtayev ’61), Shikavka (Tattybayev ’82). Antrenor: Andrei Finoncenko

FCSB: Vlad – V. Creţu (Haruţ ’91), Al. Creţu, Vucur, Radunovic (Şerban ’46)– Moruţan, Ov. Popescu (Perianu ‘113), Fl. Tănase (Dumitru ‘87) – Cordea, Ondrasek (Coman ’46), Oct. Popescu (Oaidă ’63).  Antrenor: Dinu Todoran

Arbitri: Dragomir Draganov - Petar Nikolov Dzhuganski, Martin Dimitrov - Stanislav Todorov  - toţi Bulgaria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite