Dezastru pentru CSM: Colosul construit din bani publici a dat-o în bară în „finala“ campionatului după un meci halucinant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Manea
Oana Manea

Antrenorul „tigroaicelor“, Dragan Dukici, e ca şi demis după un parcurs catastrofal care nu doar că trimite titlul la Vâlcea, dar compromite şi participarea echipei în viitorul sezon al Ligii Campionilor!

CSM Bucureşti traversează, cu siguranţă, cel mai negru sezon de la înfiinţare în ceea ce priveşte echipa feminină de handbal! 

În Liga Campionilor, Oana Manea şi colegele ei au terminat Grupa Principală II în genunchi, înregistrând două înfrângeri şi o remiză în ultimele trei etape. Drept urmare, au ajuns pe patru şi vor întâlni Metz în sferturi, adică cea mai puternică echipă din Grupa Principală I, cu o singură înfrângere în 2019!

La „dubla“ cu Metz din luna aprilie nu va ajunge însă şi antrenorul Dragan Dukici! După dezastrul de miercuri seară, la Vâlcea, sârbul e ca şi demis! 

În „finala“ campionatului, CSM, învinsă în tur cu 22-19 acasă, avea nevoie de un succes la patru goluri pentru a rămâne în cursa pentru titlu. Încă de la pauză însă, perspectivele erau sumbre pentru „tigroaice“: 12-12.

La reluare, CSM, brusc, a prins viaţă şi părea că zburdă spre o victorie incredibilă! Manea şi colegele ei au condus inclusiv cu şase goluri: 20-14 (min. 41). De aici însă, a început prăbuşirea CSM-ului! SCM Vâlcea s-a tot apropiat, iar în minutul 59, scorul era egal: 27-27!

În final, CSM s-a impus cu 30-29, dar cum Vâlcea are avantajul golaverajului în meciurile directe, ea e campioană în proporţie de 95%. Asta şi din cauza faptului că celelalte formaţii din campionat sunt la ani-lumină distanţă de Vâlcea şi de CSM. De altfel, după partida din octombrie în care Vâlcea s-a impus la Bucureşti (22-19), ambele formaţii şi-au câştigat meciurile de până acum.

Iată cum arată Top 3 în campionat în acest moment:

1. Vâlcea 18 meciuri, 17 victorii, 1 înfrângere, 51 de puncte

2. CSM Bucureşti 17 meciuri, 16 victorii, 1 înfrângere, 48 de puncte

3. Corona Braşov 18 meciuri, 10 victorii, 1 egal, 7 înfrângeri 31 de puncte

Dacă CSM îşi va câştiga meciul restant, iar apoi va încheia campionatul la egalitate de puncte cu SCM Vâlcea, liderul de acum va lua titlul, având avantajul rezultatelor directe datorită golaverajului.

5 ani au trecut de la ultimul titlu câştigat de Vâlcea, de pe vremea Oltchimului, care, între timp, s-a desfiinţat.   6 etape mai sunt de jucat din campionatul românesc de handbal feminin.    
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite