Derby-ul din Bănie, decis în ultimele minute, după un meci în care ambele echipe au păcălit fotbalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectatorii care au umplut până la refuz arena din Bănie au plecat trişti la casele lor, capul de afiş al etapei a 9-a fiind o mare dezamăgire.

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), CS U Craiova, într-un meci din etapa a 9-a a Ligii I, primul pentru Victor Piţurcă pe banca tehnică a oltenilor.

Partida a avut obiective multiple pentru ambele combatante. Craiova spera să urce pe podiumul Ligii I şi să se aproprie la doar un punct de liderul CFR, în timp ce FCSB, după începutul dezastruos de campionat, în care a acumulat doar 6 puncte în şapte meciuri, încerca să iasă din subsolul clasamentului. 

De asemenea, noul antrenor al Universităţii, Victor Piţurcă, avea meciul său personal cu patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, după ce fusese alungat de la echipa bucureşteană în urmă cu 9 ani.

„Obiectivul meu este să câştigăm campionatul şi să ajungem în grupele Ligii Campionilor“, spunea Victor Piţurcă la conferinţa de presă în care a fost prezentat.

Din păcate pentru el, jocul echipei sale din întâlnirea de duminică a fost departe de obiectivele autoimpuse de noul antrenor al oltenilor. În prima parte, s-a muncit mult, însă ocaziile de gol au fost doar trei mari şi late. În minutul 23, Florinel Coman a fost lansat foarte bine spre poarta gazdelor, l-a păcălit pe portar, dar a fost anihilat de cei doi fundaşi centrali care au reuşit să trimită în corner. În minutul 31, Cicâldău l-a exasperat pe Piţurcă cu un semiluft din marginea careului mic. Cea mai mare şansă a reprizei a aparţinut tot oaspeţilor, prin Hora, în minutul 44, însă şutul acestuia a fost blocat excelent de Pigliacelli. 

Repriza secundă a început cu un totul alt ritm, ambele echipe jucând cu două viteze în plus. În minutul 50, Mihăilă a făcut o cursă fantastică de 50 de metri, în stilul celebrului gol marcat de Bale în meciul Real Madrid - Barcelona din urmă cu câteva sezoane, dar atacantul Craiovei nu are clasa galezului si finalizarea sa a fost complet ratată. Şi cam asta a fost tot. Universitatea şi FCSB au revenit la fotbalul tern al Ligii I, preluarile largi, pasele greşite şi şuturile aiurea fiind impedimentele fazelor de atac la ambele porţi.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Juvhel Tsoumou, în minutul 88, jucătorul împingând mingea în plasă după o respingere greşită în faţă a portarului Pigliacelli la un şut al lui Coman. Pentru Tsoumou a fost debutul la FCSB, echipă la care a venit de joi!

Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Vatajelu - Ivanov, Cicaldau, Mateiu - L. Nitu, Ivan, Mihaila.

Rezerve: A. Marinescu, Balasa, Matel, Baiaram, Barbut, M. Roman II, Qaka. Antrenor: Victor Piturca.

FCSB: Balgradean - Cretu, Planic, Cristea, Pantiru - Oaida, Pintilii, Tanase - A. Popa, Hora, Coman.

Rezerve: Niga, Morutan, Moutinho, Vina, Ov. Popescu, Chorbadzhiyski, Tsoumou. Antrenor: Bogdan Arges Vintila.

CITEŞTE ŞI:

Becali, încântat că l-a învins pe „duşmanul“ Piţurcă: Cum a descris victoria FCSB-ului la Craiova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite