Derby şi în Germania: Legendarul Marcel Răducanu, interviu pentru fanii lui Dortmund din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Răducanu, o legendă vie a celor de la Dortmund
Marcel Răducanu, o legendă vie a celor de la Dortmund

Fostul mare fotbalist, acum în vârstă de 65 de ani, merge la meciurile de pe teren propriu ale echipei sale de suflet, Borussia Dortmund, chiar dacă în arenă pot intra maxim 300 de spectatori.

Dacă Spania se pregăteşte, astăzi, de El Clasico, derby-ul Barcelona - Real Madrid fiind prefaţat aici de marele Rivaldo, şi nemţii vor avea derby-ul lor, în Bundesliga.

Sâmbătă, de la ora 19.30, Borussia şi Schalke se întâlnesc la Dortmund pe „Signal-Iduna-Park“. Gazdele vin după eşecul de joi, din Liga Europa, 1-3 cu Lazio, în deplasare. Schalke traversează un moment şi mai prost, fiind pe penultimul loc în Bundesliga după patru etape, cu doar un punct!

Înainte de Revierderby, Marcel Răducanu a acordat un interviu special pentru pagina de Facebook a fanilor Borussiei din România. 

BVB România: Domnule Marcel Răducanu, cum va fi marele meci dintre Borussia şi Schalke?

Marcel Răducanu: Sigur, se joacă fără spectatori (n.r. - vor fi 300 de fani în tribune), e păcat, dar cred că jucătorii Borussiei s-au obişnuit cu stadioanele goale. Poţi să pierzi cu oricine, dar nu cu Schalke! De când sunt în Germania, n-am mai văzut-o pe Schalke într-o asemenea situaţie.

BVB România: La prima vedere, Borussia pare mare favorită? Sunteţi de aceeaşi părere?

Marcel Răducanu: Cred că nu vom avea un derby spectaculos! Va fi un meci dur, se va da mult la picioare, aşa cum se spune în fotbal. Borussia e favorită, dar într-un derby se poate întâmpla orice. Ăştia de la Schalke o să mănânce pământul, se vor motiva special, ca de fiecare dată! Voi, fanii Borussiei, nu puteţi uita acel meci când am condus cu 4-0 şi s-a terminat 4-4. Puteam să şi pierdem cu Schalke!

BVB România: Suntem foarte dezamăgiţi de cum a arătat echipa cu Lazio...

Marcel Răducanu: Jucătorii Borussiei au fost fricoşi, n-au arătat mai nimic. Italienii au fost foarte agresivi! Nu poţi să faci cu adevărat performanţă doar cu jucători tineri. Cu Schalke însă e un derby, va fi un alt meci.

BVB România: Ce mesaj aveţi pentru fanii Borussiei din România înainte de Revierderby?

Marcel Răducanu: Sper să câştige Borussia, să fie bucuroşi sâmbătă fanii din România, iar apoi să bea o bere după meci, să sărbătorească victoria. Borussia are un lot mai bun decât Schalke şi cred că va câştiga. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite