Depresia ucide: Un puşti de doar 17 ani s-a sinucis după ce visul său s-a spulberat

Depresia ucide: Un puşti de doar 17 ani s-a sinucis după ce visul său s-a spulberat

Jeremy Wisten, fost junior la Manchester City

Fotbalul e considerat cel mai frumos sport din lume, însă, din păcate, generează, uneori, poveşti teribile. Ceea ce se vede acum, după o tragedie care a şocat o lume întreagă.

Presa internaţională a scris, astăzi, despre decesul lui Jeremy Wisten, un puşti din Malawi, care a murit la doar 17 ani. 
 
 
Un vis spulberat, după 4 ani
 
Jeremy ajunsese în Marea Britanie, alături de familia sa, pe când avea doar un an. Ulterior, după ce a împlinit 16 ani, copilul a semnat cu Academia clubului Manchester City şi a început să joace pentru formaţia lor U-13, pe postul de fundaş central. În acel moment, cu siguranţă, Jeremy Wisten visa la o carieră stelară în Premier League, în tricoul „cetăţenilor“. Din păcate, după 4 ani, acest vis a fost spulberat, în momentul în care Academia City a renunţat la serviciile sale. A fost o lovitură cruntă, prea dură ca să fie digerată de Jeremy. Care a căzut în braţele depresiei, o boală extrem de periculoasă, care, ulterior, l-ar fi determinat să recurgă la un gest extrem.
 
Jeremy Wisten, pe când evolua pentru juniorii de la City
 
Revoltă pe reţelele de socializare
 
Potrivit site-ului malawi24.com, Jeremy Wisten, fiind un puşti de doar 17 ani, era, practic, un necunoscut în ţara natală. Totuşi, vestea morţii sale a declanşat o revoltă pe reţelele de socializare. Aici, foarte mulţi oameni au insistat că, după un astfel de incident, puştii la care renunţă marile cluburi, spulberându-le aşteptările la o carieră în fotbalul mare, ar trebui să primească măcar un ajutor, o susţinere morală, din partea acestor formaţii.
 
„Mă întristează profund moartea acestui puşti. Erau mereu speranţe pentru tine, tinere“, a comentat Chimwemwe Mkandawire, din Malawi. Iar un alt utilizator al reţelelor sociale, Litness Chaima, a explicat: „Depresia e un pericol real. Cine suferă de aşa ceva, trebuie să vorbească despre această problemă. Pierderea speranţei te poate ucide“.
 
City, comunicat oficial
 
Tragedia morţii lui Jeremy Wisten i-a şocat şi pe cei de la Manchester City, care au reacţionat, publicând un comunicat oficial pe site-ul clubului.
 
„Familia Manchester City e întristată de primirea veştii decesului fostului component al Academiei noastre, Jeremy Wisten. Transmitem sincerele noastre condoleanţe prietenilor şi familiei. Toate gândurile noastre se îndreaptă către voi, în această perioadă dificilă“, scrie în comunicatul clubului.
 
Două dintre vedetele lui Manchester City, Raheem Sterlin şi Aymeric Laporte, au postat şi ei pe reţelele de socializare, exprimându-şi tristeţea pentru această tragedie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările