Demisii în lanţ în Italia după eliminarea „squadrei azzura“ de la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prandelli şi Buffon lasă naţionala Italiei pe alte mâini: primul a demisionat, al doilea se va retrage FOTO Reuters
Prandelli şi Buffon lasă naţionala Italiei pe alte mâini: primul a demisionat, al doilea se va retrage FOTO Reuters

După ce Italia a fost eliminată de Uruguay, încă din faza grupelor, de la Cupa Mondială de fotbal, selecţionerul Cesare Prandelli şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal şi-au anunţat demisiile.

Eşecul suferit de Italia cu Uruguay, scor 0-1, care a trimis "squadra azzura" acasă de la Mondial, i-a fost fatal lui Cesare Prandelli. Selecţionerul macaronarilor se consideră responsabil pentru această contraperformanţă, motiv pentru care a decisă să plece de la cârma Italiei, deşi în martie 2014 îşi prelungise contractul pentru încă doi ani. Aceeaşi decizie a luat-o şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, informează Daily Mail.

"Am vorbit cu Abete după meci şi ne asumăm responsabilitatea pentru acest eşec. Am decis să demisionez, decizia e irevocabilă. Proiectul meu a eşuat. E normal să iau această decizie", a comentat Cesare Prandelli după ce Italia a fost eliminată de la turneul final.

Prandelli era antrenorul "squadrei azzura" din mai 2010, iar luna martie 2014 îşi prelungise contractul pentru încă doi ani. 

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite