Delegaţia României a plecat la Jocurile Olimpice de la Soci: câţi sportivi avem în Rusia şi care sunt şansele la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au plecat la cea mai scumpă ediţie a JO din istorie. Costurile organizării s-au ridicat la o sumă indecentă din cauza faptului că Vladimir Putin a luat o decizie aberantă.

Teoretic, Rusia e gazda perfectă pentru o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă. În realitate, evenimentul din acest an va avea loc la Soci, o staţiune pe malul Mării Negre, acolo unde, în această perioadă a anului, temperaturile variază între 8 şi 14 grade Celsius în timpul zilei! Şi nu ninge! Aşa că a fost nevoie de zăpadă artificială. 

Drept urmare, costurile organizării s-au ridicat la 51 de miliarde de dolari. Totul pentru o ambiţie personală a lui Vladimir Putin: acesta a vrut să ducă Jocurile Olimpice de iarnă la staţiunea sa preferată. Cu orice preţ.

24 de sportivi, zero şanse la medalii

Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 7-23 februarie, iar România va avea o delegaţie formată din 24 de sportivi la Soci. 

Având în vedere că, de-a lungul istoriei, am obţinut o singură medalie la JO de iarnă, e clar că nici acum nu sunt şanse la o clasare pe podium la vreo disciplină. De altfel, această situaţie a fost confirmată şi de sportivii români, azi, la plecarea spre Rusia. 

„Sper să fie foarte bine, dar, din păcate, nu sunt şanse la medalii, e imposibil. Am tras tare pentru calificare, pentru că e foarte greu să ajungi la Jocurile Olimpice“, a spus schioarea, Sara Timea.

Lipsa oricărui obiectiv la Soci e chiar un motiv de bucurie pentru Iulian Pîtea (16 ani), care va participa la proba de sărituri cu schiurile. „Nu am emoţii deloc, sunt foarte relaxat, pentru că e prima mea participare. Sunt foarte relaxat, pentru că nu s-a pus presiune pe noi şi nu se aşteaptă nimeni la foarte mult din partea noastră, dar asta nu înseamnă că nu o să fiu concentrat. Medalia va veni în 2018“, a declarat Pîtea.

1968

e anul în care România a obţinut singura ei medalie la Jocurile Olimpice de iarnă: echipajul de bob de două persoane, format din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe, a luat bronzul.

E un miracol că suntem chiar aşa mulţi, nu mă aşteptam. Mă bucur sincer şi sper ca toată lumea să dea tot ce are mai bun.  Zoltan Keleman patinator  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite