Declaraţia ex-dinamovistului Ţucudean la sosirea la Steaua. Ce spune Torje despre foştii coechipieri, ajunşi la rivală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţucudean, într-un duel cu Szukala, de la un meci Steaua-Dinamo. FOTO: Răzvan Păsărică
Ţucudean, într-un duel cu Szukala, de la un meci Steaua-Dinamo. FOTO: Răzvan Păsărică

Fost jucător la Dinamo timp de trei sezoane, George Ţucudean şi-a pus miercuri semnătura pe un contract cu Steaua, acolo unde va evolua alături de Gabi Tamaş, un alt jucător cu trecut în „Ştefan cel Mare“.  Torje, care i-a avut coechipieri pe ambii fotbalişti, a vorbit despre situaţia apărută după cele două transferuri şi a făcut o paralelă cu trecutul.

„Sunt bucuros că am semnat şi că voi îmbrăca tricoul Stelei. Ştiam despre interesul de a mă transfera încă de anul trecut şi consider că este un pas înainte în cariera mea să evoluez pentru o echipă care îşi propune să facă performanţă pe plan european. Acum rămâne să muncesc foarte mult pentru a demonstra că merit să joc la Steaua şi sper să nu înşel aşteptările, fiindcă sunt conştient de faptul că efortul făcut de club trebuie recompensat prin evoluţii bune. Îmi doresc să câştig trofee şi mă bucur pentru faptul că mă aflu la un club care îmi va uşura această misiune“, a spus Ţucudean, pentru site-ul oficial al Stelei. 

În vârstă de 23 de ani, Ţucudean va purtat la Steaua tricoul cu numărul 29 şi se va alătura de astăzi lotului condus de Costel Gâlcă. Atacantul născut la Arad şi-a început cariera la UTA, iar din 2010 a evoluat timp de trei sezoane la Dinamo. A fost transferat de Standard Liege, grupare care în returul sezonului trecut l-a împrumutat tot la Dinamo. 

În actualul sezon a jucat la Charlton, în liga a doua engleză, unde a marcat două goluri în 23 de meciuri. 

Torje: „A fost o perioadă în care transferurile se făceau invers, de la Steaua la Dinamo”

Transferurile lui Tamaş şi Ţucudean, doi jucători cu trecut dinamovist, a ridicat unele semne în întrebare legate de modul în care aceştia se vor adapta în curtea fostei rivale, dar şi în privinţa relaţiei cu fanii. Gabi Torje, fostul mijlocaş al lui Dinamo, acum în Turcia, la Konyaspor, a comentat situaţia celor doi, pe care i-a şi avut drept coechipieri.  

„A fost o perioadă în care transferurile se făceau invers, de la Steaua la Dinamo au venit Boştină, Opriţa. Se mai schimbă istoria. Tamaş şi Ţucudean sunt jucători care au plecat demult de la Dinamo, nu s-a făcut transferul direct. În perioada aceea, se făceau transferurile direct, de la Steaua la Dinamo. Ţucudean nu înscrie mult, dar un atacant care e încă tânăr şi e normal. Tinerii au fluctuaţii de moment. E un jucător la o vârstă potrivită, trebuie să fie un jucător tânăr cu experienţă. Îmi doresc ca Ţucudean să reuşească, aşa cum mi-am dorit şi în cazul lui Tamaş să reuşească şi să îşi revină după accidentare”, a declarat Torje, la DigiSport 1. 

Torje a evoluat alături de Ţucudean, la Dinamo, în returul sezonului 2010-2011, iar pe Tamaş l-a avut coechipier între vara lui 2008 şi iarna lui 2009, tot în „Ştefan cel Mare”. 

Citeşte şi 

De ce Steaua e ultima şansă pentru Ţucudean: un fost antrenor al naţionalei l-a avertizat pe vârful de 23 de ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite