Decizie istorică în ţara noastră: suporterii ar putea consuma alcool pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcoolul ar putea fi permis pe stadioanele din România
Alcoolul ar putea fi permis pe stadioanele din România

Suporterii ar putea consuma alcool la competiţiile sportive, potrivit unui proiect adoptat de Camera Deputaţilor, care prevede ca vânzarea băuturilor alcoolice să fie permisă la manifestările publice.

Spectatorii competiţiilor sportive ar putea avea acces la alcool, dacă se aprobă proiectul de lege trimis spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis, informează EuropaFM.

Propunerea legislativă ar modifica o lege existentă încă din anul 1991, care interzice servirea şi consumul alcoolului la evenimentele organizate cu scop de recreere sau a manifestărilor cultural-artistice. În prezent, se poate consuma alcool, servit doar în pahare din plastic, la concertele organizate pe stadioane sau în pieţele publice, însă nu şi la competiţiile sportive. 

Dacă în ţara noastră alcoolul a fost interzis pe arene, indiferent de sport, în Occident lucrurile stau diferit: organizatorii Cupei Mondiale din 2022, din Qatar, au punctat că vor permite vânzarea băuturilor alcoolice la turneul final. În ceea ce priveşte regulile FIFA şi UEFA, alcoolul poate fi comercializat, doar dacă legislaţia ţării permite acest lucru. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite