Decizie emoţională: Ce au hotărât japonezii după amânarea Jocurilor Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Shinzo Abe a fost nevoit să ia o decizie grea
Premierul Shinzo Abe a fost nevoit să ia o decizie grea

Ceea ce s-a aflat de luni seară s-a oficializat, marţi la prânz: JO 2020 a devenit ultimul mare eveniment răpus de pandemie, dovedind că acest an e unul compromis pentru sport.

Chiar dacă pandemia a învins şi ultimul mare eveniment sportiv programat pentru acest an, organizatorii au anunţat că Jocurile Olimpice de la anul se vor numi tot JO 2020. 

E, practic, o decizie emoţională după ce milioane de japonezi au muncit din greu, în ultimii şapte ani, pentru ca evenimentul să aibă o organizare impecabilă. Potrivit experţilor din domeniu, „Ţara Soarelui Răsare“ a cheltuit între 12 şi 25 de miliarde de dolari pentru marea sărbătoare a sportului. Cea mai mare parte a acestei sume a fost „înghiţită“ de cheltuielile alocate infrastructurii. Aici, vorbim despre construcţia mijloacelor de transport în comun, hoteluri şi arene sportive. Din totalul investiţiilor, 740 de milioane de dolari au fost suportate de CIO.

De acum, după amânare, organizatorii vor avea mari dureri de cap pentru a renegocia contractele de sponsorizare şi cele privind drepturile TV. În plus, trebuie regândită şi schema care a inclus 80.000 de voluntari recrutaţi din toate colţurile planetei. Mulţi dintre aceşti oameni îşi planificaseră vieţile în jurul acestui eveniment programat pentru 2020. „E devastator să fii nevoit să faci asemenea schimbări peste noapte după şapte ani de pregătire pentru cel mai mare eveniment sportiv din lume“, a declarat Michael Payne, fost şef de marketing din cadrul CIO.

7,8 milioane de tichete au fost vândute pentru probele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Rămâne de văzut cum vor fi returnaţi banii.   33 de milioane de oameni ar fi trebuit să viziteze Tokyo, potrivit estimărilor, pentru JO 2020.   1,4 la sută e procentul cu care se va micşora creşterea economică a Japoniei în 2020, după amânarea Jocurilor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite