Decizie devastatoare: Federaţia Europeană exclude Corona din competiţii. Ce se întâmplă cu lotul echipei

Decizie devastatoare: Federaţia Europeană exclude Corona din competiţii. Ce se întâmplă cu lotul echipei

Bianca Bazaliu era, iniţial, în lotul României pentru Mondialul japonez, dar apoi a fost lăsată acasă, fiind legitimată la Corona Braşov

Corona Braşov a mai primit, astăzi, o lovitură cruntă în scandalul de dopaj care, aproape sigur, va duce la retrogradarea clubului.

Handbalul românesc suferă groaznic în aceste zile! Naţionala feminină, rămasă fără sportivele de la Corona, se chinuieşte la Mondiale, iar clubul braşovean e pe cale de dispariţie!
 
Concret, potrivit Telekom Sport, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) tocmai a exclus Corona din Cupa EHF şi a confimat suspendările primite, în mod provizoriu, de jucătoarele acestei grupări.
 
Ce scrie în comunicatul EHF?
 
*Se presupune că jucătoarele au apelat la o terapie cu laser intravenos, interzisă de secţiunea M.13, din Codul Antidoping la nivel mondial. Adică, s-ar fi apelat la o formă de manipulare intravasculară a sângelului sau a componentelor sanguine de către alte elemente. În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF Antidoping, s-a decis recunoaşterea şi punerea în aplicare a deciziilor furnizate de ANAD, în cadrul competiţiilor sale. Prin urmare, jucătoarele sunt suspendate provizoriu de la participarea în competiţiile europene de handbal, cluburi sau echipe naţionale.
 
*În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF Antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri au comis o încălcare a regulii antidoping în timpul unei competiţii din cadrul EHF, clubul va fi sancţionat corespunzător. Din acest motiv, s-au iniţiat procedurile legale împotriva clubului Corona Braşov.
 
*În spiritul protejării integrităţii sportului şi pentru a asigura o continuare corectă a competiţiei, preşedintele Curţii de Handbal a notificat Corona Braşov, miercuri, de suspendarea provizorie a clubului din toate competiţiile europene organizate de EHF. Clubul poate face contestaţie în termen de şapte zile.
 
*Întrucât CSM Corona Braşov s-a calificat în turul următor al Cupei EHF, formul va informa în timp util deciziile stabilite, în zilele următoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: