Decăderea unui golgheter: unde a ajuns Liviu Antal, cel mai bun marcator al campionatului românesc în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antal

Atunci când se spune că jucătorul român se mulţumeşte cu puţin, în momentul în care obţine nişte rezultate, nu se exagerează.

Liviu Antal (28 de ani) e alt exemplu de fotbalist care, la un moment dat, a promis foarte mult, însă s-a stins repede.

În sezonul 2010-2011, atacantul a cucerit titlul cu Oţelul, contribuind la această performanţă cu şapte goluri. Următoarea stagiune a început cu câştigarea Supercupei României şi a continuat cu meciuri în grupele Ligii Campionilor.

Antal a evoluat apoi două sezoane la FC Vaslui. În primul, n-a înscris decât cinci goluri, însă a adunat 16 reuşite în următoarea. Din păcate, de aici a început decăderea atacantului:

*2014-2015 (Genclerbirligi): 1 gol

*2014-2015 (Beitar Jerusalim): 3 goluri

*2015-2016 (Hapoel Tel Aviv): 2 goluri

*2015-2016 (Pandurii): 3 goluri

*2016-2017 (Pandurii): 2 goluri

*2016-2017 (CFR Cluj): 0 goluri

Cu astfel de cifre, Antal a ajuns acum la Zalgiris, liderul din Lituania, echipă care a luat titlul în ultimele patru sezoane. E un pas înapoi, având în vedere că prima ligă din Lituania e printre cele de mâna a treia sau chiar a patra din Europa.

„Suntem bucuroşi că Liviu Antal a decis să ni se alăture. E un jucător experimentat care sperăm să ne ajute în meciurile importante care urmează. Suntem bucuroşi de relaţia puternică pe care o avem cu fotbalul românesc. În trecut, Deivydas Matulevicius s-a transferat la Pandurii Târgu Jiu, Jakub Wilk la Vaslui, iar la Zalgiris au venit Adi Rocha şi acum Liviu Antal. E, de asemenea, interesant faptul că în meciul de Liga Campionilor, cu Ludogoreţ, Liviu Antal va juca împotriva compatrioţilor săi, Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru“, a declarat directorul sportiv al celor de la Zalgiris, Mindaugas Nikolicius.

„Ştiu că Zalgiris e cel mai mare club din Lituania, că câştigat patru titluri naţionale consecutive şi că evoluează în Liga Campionilor. Îmi doresc să ajut Zalgiris să obţină rezultate pozitive şi să-şi atingă obiectivele“, a spus şi Antal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite