De ce Steaua s-a dus în cap în retur: Sabău explică declinul campioanei şi dă un verdict dur pentru elevii lui Gâlcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ovidiu Sabău FOTO Cosmin Iftode/sportpictures.eu
Ioan Ovidiu Sabău FOTO Cosmin Iftode/sportpictures.eu

La finalul turului, formaţia din Ghencea avea 13 puncte în faţa celor de la ASA Târgu-Mureş. După nouă etape din retur, această distanţa s-a redus la doar două puncte.

Lupta pentru titlu s-a relansat în Liga I, iar până să evalueze şansele mureşenilor la titlu, cei mai mulţi oameni din fotbalul românesc încearcă să găsească explicaţii pentru felul în care Steaua a căzut în retur. 

După Ladislau Boloni, care a identificat principalele motive care au destabilizat Steaua, acum i-a venit rândul unui alt antrenor, Ioan Ovidiu Sabău, să facă o analiză a ceea ce s-a întâmplat în Ghencea în iarnă.

Ce a spus?

„În tur, Gâlcă a fost considerat cel mai bun antrenor. Steaua juca cel mai frumos fotbal şi a dominat campionatul, fiind cea mai eficientă echipă din Liga I. Acum însă, a slăbit mult. Au plecat jucători foarte valoroşi, precum Sânmărtean, Keşeru sau Szukala. Ei erau cei care făceau diferenţa“, a afirmat Sabău la Digi Sport.

El a dat un verdict dur în privinţa lotului Stelei în momentul de faţă. „Din lotul Stelei, zic că doar patru sau cinci jucători pot evolua la ASA, restul nu. E o echipă solidă, cu jucători mult peste valoarea celor de la Steaua. Acesta e adevărul, pentru că metodele de pregătire sunt aceleaşi. Trebuie să ai şi materie primă, calitate“, a continuat fostul internaţional.

Sabău a făcut şi un pronostic privind viitoarea campioană a Ligii I: „Cred că ASA va câştiga campionatul. După primele etape din retur mi-am dat seama că ASA are o echipă foarte puternică şi, de aceea, spun că ei vor lua titlul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite