De râs sau de plâns? Dumitru Dragomir l-a descris, în stilul său caracteristic, pe ultimul fotbalist sosit la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wilfred Moke Abro. FOTO: Sportpictures.eu
Wilfred Moke Abro. FOTO: Sportpictures.eu

În Liga I sunt mulţi oameni care s-au obişnuit să „vopsească“ jucătorii, atunci când aşa dictează interesul. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) se încadrează în această categorie.

Vicecampioana a prins o grupă relativ uşoară în Liga Europa, cu Villarreal, FC Zurich şi Osmanlispor, însă, după vânzările lui Hamroun şi Stanciu, calificarea nu mai pare a fi o formalitate.

În locurile lor, Steaua i-a adus pe Antonio Jakolis (24 de ani) şi pe Wilfred Moke Abro (28 de ani). Portarul Cojoaru a fost înlocuit de veteranul Stăncioiu (35 de ani). Dacă ultimul a fost adus gratis de la ASA Târgu-Mureş, pentru un salariu lunar de 7.000 de euro, în schimb, pe Jakolis (CFR Cluj) şi pe Moke (FC Voluntari) s-au plătit 350.000 de euro, respectiv 150.000 de euro. Croatul va încasa un salariu lunar de 10.000 de euro, în timp ce fotbalistul francez, luat de la FC Voluntari, va primi 6.000 de euro pe lună.

Jakolis s-a remarcat la capitolul paselor decisive, în sezonul trecut, având opt. Moke a fost descris de fostul preşedinte al celor de la FC Voluntari, Dumitru Dragomir: „E cel mai bun jucător din România. O să se vândă şi ăsta cu peste trei milioane de euro. Moke e peste tot ce are Steaua. Dacă joacă fundaş central, îl vinde Becali pe mulţi bani. El de meserie e fundaş central. Eu când l-am văzut în divizia B pe Moke m-am închinat. Imediat, am dat 25.000 de euro pe el“.

Noua achiziţie a Stelei a ajuns în România, în sezonul 2015-2016, bifând 15 partide pentru Rapid în eşalonul secund.

36 de meciuri fără gol marcat a bifat Wilfred Moke în România, la Rapid şi la FC Voluntari.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite