De ce a plecat Victor Piţurcă de la naţională. Părerea lui Loţi Boloni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea lui Victor Piţurcă de la cârma naţionalei, în urmă cu aproape o lună, a surprins multă lume. Antrenor tot în zona Golfului, la Al Khor, şi fost selecţioner al României, Loţi Boloni crede că despărţirea lui Piţi de naţională se datorează unui cumul de factori.

Deşi mai avea contract până în 2016 cu federaţia română, Piţurcă a ales oferta saudiţilor de la Al Ittihad. Într-un interviu acordat pentru sportnews.ro, Boloni susţine că se aştepta ca fostul selecţioner să plece de la cârma naţionalei României. 

„Am discutat cu el şi mi-a spus despre greutăţile cu care se confruntă zi de zi. Simţeam la el oboseală, care îi afecta energia de a ţine echipa în mână. Analizând rezultatele şi ţinând cont de faptul că fotbalul românesc are mari dificultăţi, Piţi a adus naţionala la un nivel onorabil. Nimeni nu putea obţine mai mult. A trebuit să suporte o presiune imensă din partea presei, a publicului, a experţilor. Nu ştiu din vina cui a fost şi conflictul cu Reghecampf, cu nişte aprecieri care au vizat capacitatea omului Piţurcă. Toate astea uzează. Mă aşteptam să plece. Publicul dorea să vină altul, să scoată mai mult din fotbalul nostru. Vom vedea cu timpul. Ştim foarte bine că vine din urmă o generaţie tânără de jucători, iar fotbalul nostru nu e plin de talente, nu este o forţă. Toate astea au contribuit la decizia lui Piţi“, a declarat Boloni, pentru sportnews.ro

Ladislau Bölöni (61 de ani), antrenor la Al Khor (Qatar), a venit în acest weekend în România, pentru a participa la Târgu Mureş la aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea clubului ASA. Bölöni a îmbrăcat timp de 14 ani tricoul grupării ardelene (1970-1984). 

ASA Târgu Mureş a ajuns în Divizia A în 1967, în 1975 a fost vicecampioană, a evoluat de 3 ori în Cupa UEFA plus de două ori în Cupa Balcanică, iar în 1972 a fost finalistă a acestei cupe. 

Actuala echipă care evoluează în Liga I a fost înfiinţată în 2008, dar este considerată o continuatoare a grupării din 1964, dizolvată în 2007. 

Citeşte şi 

EXCLUSIV Piţurcă a pus „biciul“ pe jucătorii arabi: cu cât se va plăti fiecare minut de întârziere la antrenament

VIDEO FOTO Ole, ole, Piţurcă nu mai e: FRF a scăpat, oficial, de selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite