De ce a pierdut Lupescu: „Fotbalul nu trebuie condus de fotbalişti care au făcut bani afară!“. Explicaţiile unui eşec dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lucru e clar: Răzvan Burleanu a avut o strategie inteligentă şi a mizat pe sprijinul celor mici care poate că nu sunt atât de vizibili precum Gigi Becali, însă sunt foarte mulţi.

Contracandidatul său, Ionuţ Lupescu, a avut un grup zgomotos de susţinători din rândul cărora au făcut parte majoritatea formaţiilor din Liga I. Într-un final însă, prima ligă a avut doar 14 voturi. Adică doar 5 la sută din totalul celor 254 de voturi exprimate!

Şi nici aici n-a existat unanimitate faţă de Lupescu. CFR Cluj şi FC Botoşani au votat cu Burleanu, iar conducătorul moldovenilor, Valeriu Iftime, a explicat motivele printr-o intervenţie la Digi Sport.

Ce a spus Iftime?

*Fotbalul e o chestiune de management, de organizare, altceva faţă de ce a făcut Mircea Sandu timp de 20 de ani şi se pare că i-a îmbolnăvit pe toţi de lipsă de atenţie, de neinteres pentru fotbal. 

*Eu am mai spus că fotbalul nu trebuie condus de fotbalişti care au făcut bani afară. Trebuie condus de manageri. Nu întâmplător în Germania, în Italia, în Franţa, în Anglia sunt manageri, nu oameni de fotbal. Ultimul a fost în Spania şi a ajuns la puşcărie.

*N-am spus că o să votez din start pentru Răzvan Burleanu. Am spus că aş vota să văd o continuitate la un om care nu e din fotbal, care nu consideră că doar purtatul mingii pe cap sau pe genunchi e important.

*Cred că trebuie să fim mult mai atenţi la ce s-a întâmplat astăzi (n.r. - miercuri). Rezultatul e de înţeles, eu cred că noi ne uităm la fotbal a 5-6 oameni care vorbesc întotdeauna şi nu am văzut reacţia vreunui om care conduce ceva din Liga 3, care nu e un nimeni, ci se frământă acolo, local. Această Federaţie care a fost până acum a schimbat paradigma aia.

*Fotbalul nu înseamnă doar echipa naţională, ci mult mai mult. E un sport de masă. Eu spun că echipa naţională şi marea performanţă trebuie să plece exact de la această reorganizare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite