"De ce a pierdut Bute? A greşit tactica". Ar trebui sau nu să-şi ia revanşa?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carl Froch l-a nimicit pe Lucian Bute în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Nottingham. Englezul, aflat la al 26-lea meci în Anglia, după ce câştigase precedentele 25 de dispute, l-a terminat repede pe campionul mondial IBF. Românul nostru nu a mai reuşit să-şi apere titlul mondial IBF, fiind făcut KO în runda a cincea după un meci în care a încasat pumni cât nu primise în 30 de partide.

În repriza a 5-a, arbitrul a făcut semn că lupta s-a încheiat.Şi antrenorul lui Bute, Stephan Larouche, aruncase în ring prosopul, semn că îl abandonează pe român. Bute pierde primul său meci la profesionism, prin KO.

Bute a recunoscut superioritatea adversarului său:

"Trebuie să-i dau credit lui Froch pentru victorie, a avut o strategie bună, m-a surprins, m-a lovit. Ăsta e boxul, au pierdut şi cei mai mari campioni. Deocamdată, după cea mai grea seară pentru mine de când m-am apucat box, am nevoie de o pauză, iar apoi o să stau de vorbă cu antrenorul şi cu promoterul meu şi vedem ce decizie luăm. E prea devreme acum să spun că vreau revanşa rapid, trebuie să mă odihnesc, să-mi revin şi apoi vom lua o decize împreună", a spus Bute.



În contractul semnat de cele două părţi există o clauză prin care Lucian Bute îi poate cere revanşa lui Froch, iar meciul ar urma să se dispute în Canada, la Montreal. Părerile sunt însă împărţite şi mai multe voci susţin că cel mai bine pentru Bute ar fi să amâne un nou meci cu Froch.

"Revanşa? Asta n-ar fi o idee foarte bună pentru Lucian, după ce s-a întâmplat în seara asta. Tocmai l-am zdrobit şi într-un alt meci s-ar întâmpla acelaşi lucru", a spus Froch.

"Nu-mi vine să cred ce s-a întîmplat, nu-mi să cred umilinţa de care a avut parte Bute. Nu cred. Mr. KO a fost umilit. Sper să se întoarcă roata în Canada. Am spus că are nevoie de meciuri mai grele şi toţi au sărit pe mine. Au uitat de experienţa mea şi au dat-o pe cancanuri. Din păcate am avut dreptate, îmi doream să cîştige azi", a afirmat Doroftei.

Rudel Obreja, preşedintele FR de Box, nu crede că înfrîngerea lui Lucian Bute în faţa lui Carl Froch ar trebui considerată o dramă: "Lucian nu era un boxer care să piardă aşa. Nu-i un moment tocmai plăcut pentru el. Trebuie să-l lăsăm să se reculeagă după acest meci. Există o clauză pentru un meci revanşă. Nu ştiu însă cînd şi unde va avea loc meciul".

Dorel Simion, fost campion mondial la box amator, crede că lui Bute îi va fi aproape imposibil să-şi mai revină după ce a fost făcut KO de Carl Froch. "Froch a fost peste Bute, Lucian s-a speriat, de la repriza a treia am ştiut că s-a terminat pentru Bute. Froch a fost tactic pentru al nostru. Îmi pare rău că s-a întîmplat aşa, dar meciul se terminase pentru el în repriza a treia. A fost făcut groggy de mai multe ori", a spus Simion, conform gsp.

Mai citiţi şi:

A pierdut ca un campion. Vezi gestul făcut de Bute dupa finalul meciului

Doroftei critică dur tactica lui Bute

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja: Lucian nu este un boxer care să fie învins în aşa fel

VIDEO Lucian Bute a pierdut prin KO în faţa lui Froch. Gălăţeanul nu mai este campion mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite