De ce a mizat Segărceanu la dublu pe cuplul Cristian / Ruse, după ce o trecuse pe bancă pe Gabi, aceasta fiind răcită?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
segarceanu

Cum a ajuns Florin Segărceanu să le trimită în teren pentru meciul decisiv de dublu al confruntării România - Rusia, din barajul pentru Turneul Final Fed Cup, pe Gabriela Ruse - înlocuită pentru meciul patru de simplu din cauza unei răceli şi pe Jaqueline Cristian, deşi în lot se afla o experimentată specialistă a acestei probe - Raluca Olaru? Căpitanul nejucător al României a făcut lumină în timpul conferinţei de presă de la Cluj.

Florin Segărceanu a declarat că s-a confruntat cu o serie de probleme de ordin medical, dând vina, direct, pe Raluca Olaru.

Raluca Olaru m-a anunţat că are o problemă. De fapt, mi-a spus kinetoterapeutul, imediat după meciul câştigat de Jaqueline, că trebuie să îmi spună ceva, că Raluca Olaru are o problemă musculară. Am vorbit imediat cu Raluca, am întrebat-o dacă poate juca, dacă se simte în stare, şi, fiind un meci decisiv, dacă îl poate duce până la capăt. Decizia a fost a ei. A doua variantă era perechea Jaqueline - Gabriela şi a trebuit să recurgem la această soluţie. Am avut multe probleme în aceste zile, cu multe shimbări, probleme de ultimă oră“, a declarat Florin Segărceanu, citat de Fanatik.ro.

Nedumerirea generală a fost generată de faptul că România a ajuns să mizeze pentru a doua oară pe o sportivă cu probleme de sănătate. Gabriela Ruse declarase după meciul său debut în Fed Cup că s-a confruntat de câteva zile cu o răceală, acest aspect determinându-l pe Segărceanu să o trimită pe teren pentru meciul cu Veronika Kudermetova pe Jaqueline Cristian.

După o victorie de vis a bucureştencei de 21 de ani în faţa rachetei numărul doi a Rusiei, decizia lui Segărceanu de a o retrimite în teren, după doar câteva minute, alături de cea căreia îi luase locul la simplu, a surprins pe toată lumea, asta deşi perechea Cristian / Ruse este una cu destule meciuri în picioare - mai ale în circuitul ITF, o finală la BRD Bucharest Open în 2019 (turneu WTA), plus un trofeu câştigat în Franţa chiar în săptămâna dinainte de duelul din Fed Cup. Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au adunat destule partide la dublu şi în perioada junioratului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite