De ce Italia a ales să joace cu România: presa locală a explicat ce va face selecţionerul Conte în partida de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia a plătit 270.000 de euro Federaţiei Române de Fotbal (FRF) pentru aranjarea amicalului din această seară (ora 21.45, Pro TV), având un scop precis.

Squadra azzurra şi-a făcut programul astfel încât să încheie 2015 cu două partide amicale, una mai puternică şi una în compania unui adversar de calitate, dar, totuşi, din a doua categorie valorică în fotbalul european. Pentru primul joc a fost aleasă varianta Belgia, iar vineri, la Bruxelles, selecţionerul Antonio Conte a trimis pe teren, încă din primul minut, tot ce avea mai bun la dispoziţie. Oaspeţii au condus cu 1-0 prin golul lui Candreva (3), dar au cedat, în final, cu 1-3.

Potrivit presei din Italia, niciun fotbalist care a prins primul „11“ vineri nu se va regăsi în formula de start şi în această seară. Ceea ce înseamnă că nume grele precum Buffon, Bonucci sau Marchisio se vor afla lângă selecţionerul Conte, în momentul în care se va auzi primul fluier al jocului care va fi găzduit de stadionul „Renato Dall'Ara“.

Stadionul va fi pe jumătate gol

Faptul că Squadra azzurra va aborda cu rezervele ultimul meci din 2015 se reflectă şi în ceea ce priveşte interesul publicului pentru acest amical. Chiar dacă arena din Bologna are o capacitate de 38.279 de locuri, Federaţia Italiană de Fotbal a pus în vânzare doar 16.700 de bilete, iar până ieri-dimineaţă se vânduseră 13.000 dintre ele, în condiţiile în care preţurile variază între 11,5 şi 44 de euro.

Având în vedere că în zonă există o comunitate numeroasă de români, cu siguranţă, Raţ şi compania vor avea o galerie puternică pe arena „Renato Dall'Ara“.

Jucătorii vor purta banderole negre

După tragedia de la clubul Colectiv, întreaga Europă a fost zguduită, în weekend, de atentatele de la Paris, iar mai multe evenimente sportive au fost anulate în Franţa.

Testul Italia – România se va juca aşa cum era programat, însă măsurile de securitate au fost sporite după atacurile de la Paris. Forţele Speciale au inspectat la sânge hotelul unde e cazată delegaţia tricolorilor, dar şi stadionul care va găzdui meciul. Iar în timpul partidei, pe lângă poliţia locală şi stewarzi, 100 de agenţi speciali vor păzi arena.

Fotbaliştii celor două formaţii vor intra pe teren cu banderole negre şi se va ţine şi un moment de reculegere în amintirea celor care şi-au pierdut vieţile la Colectiv şi la Paris.

„Generalul“ pune preţ pe rezultat

Cine şi-a imaginat că România va evolua fără presiunea rezultatului, la Bologna, a primit o declaraţie-surpriză din partea lui Anghel Iordănescu.

„Important e şi rezultatul, dar şi jocul. Avem nevoie să vedem exact disponibilitatea băieţilor noştri. Să vedem unde ne aflăm“, a spus „Generalul“. Atacantul Graziano Pelle a vorbit şi el despre importanţa testului din această seară: „Cu România e momentul faptelor. Va fi un meci care va servi pentru a vedea la lucru mai mulţi jucători“.

Italia: Sirigu - De Silvestri, Barzagli, Acerbi, Antonelli - Giaccherini, Montolivo, Soriano, El Shaarawy - Okaka, Zaza. Selecţioner: Antonio Conte

Rezerve: Buffon, Padelli, Perin, Darmian, Astori, Chiellini, Bonucci, De Sciglio, Candreva, Cerci, Bonaventura, Marchisio, Parolo, Florenzi, Eder, Pelle, Gabbiadini


România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Sânmărtean, Maxim – Fl. Andone. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Rezerve: Pantilimon, Lung jr, Moţi, Găman, Săpunaru, St. Filip, Prepeliţă, Ad. Popa, Achim, B. Stancu, Keşeru, Budescu, Hora, Ivan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite