De ce îi e frică lui Ion Ţiriac? Cel mai bogat român dezvăluie una dintre cele mai mari temerile ale sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac a împlinit anul acesta 80 de ani şi este socotit cel mai bogat român, având o avere estimată la peste un miliard de dolari.

Proaspăt ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ţiriac priveşte cu neîncredere către viitorul sportului românesc. Una dintre marile lui temeri este aceea că după Simona Halep nu va mai apărea nicio altă jucătoare de top. 

"Noi suntem într-o situatie în care n-am mai fost de mulţi şi multi ani, extraordinară, cu Halep asta. De unde le scoate, nu ştiu. Dar pe urmă, dincolo, este cam gol. Atunci trebuie să vedem ce putem să facem jos, aia e singura şansă. Mă aştept ca o altă româncă să ajungă din nou în primele 20-30. De la alte românce care vin după această generaţie...acolo e problema mare. Ce se întâmplă după Halep? Închid geamul acum şi îl deschid după 5 ani. Unde suntem cu tenisul după 5 ani? Undeva la fel cu celelalte sporturi. Şi atunci trebuie să încep acum, de la grădiniţă. Dacă începi de la grădiniţă, eu dau în scris că peste 10 ani ai exact ca şi chinezii. Năstase, Halep, Nadia nu se cumpără la supermarket, sportivi ca ei se nasc la câteva zeci de ani. Numai din excepţii nu poţi să trăieşti", a spus Ţiriac, conform digisport.ro, care a vorbit şi despre ce se întâmplă în alte ţări. "Când a câştigat Na Li la Roland Garros şi Australian Open, chinezii au declarat după o lună că 10 milioane s-au apucat de tenis", a mai declarat Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite