David Popovici, calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de la Nataţie de la Budapesta. Record mondial la juniori! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images  (arhiva)
Foto Getty Images  (arhiva)

Înotătorul român David Popovici s-a calificat marţi în finala cursei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, înregistrând un record mondial la juniori. Finala va avea loc miercuri, 22 iunie, la ora 19.22 şi va fi transmisă în direct în România de TVR 1.

Popovici a încheiat cursa din semifinale cu timpul de 47,13 secunde, record mondial la juniori, şi este favorit pentru câstigarea finalei de miercuri la proba de 100 de metri liber.

Potrivit Eurosport.ro, şansele lui Popovici au crescut foarte mult, după ce americanul Caleb Dressel s-a retras şi nici nu a mai participat la cursa din semifinale. În calificări, Popovici îl depăşie pe american.  Cu puţin timp înaintea semifinalelor, Caleb Dressel s-a retras din competiţie. 

Potrivit gsp.ro care citează un comunicat al echipei americane de nataţie, „decizia retragerii a fost luată de staff-ul Statelor Unite împreună cu Caleb, antrenorul lui şi echipa medicală. Hotărârea vine pe fondul unor probleme medicale. Încă nu ştim dacă va putea concura în probele următoare“.

Cine sunt finaliştii probei de 100m liber

ss

Românul David Popovici pleacă din poziţia de favorit în finala probei de 100 m liber, care va avea loc miercuri. Adolescentul de doar 17 ani va evolua pe culoarul al patrulea, acelaşi de pe care a câştigat şi luni proba de 200 de metri liber.

Luni,  David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta la proba de 200 de metri liber, fiind cel mai tânăr campion al acestei probe din istoria acestui sport.

David şi-a „spulberat“ luni adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite