David Beckham, lordul gazonului: lucruri ce merită descoperite despre fostul superstar al fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai sexy bărbat din lume, gentleman ferchezuit, model de lenjerie intimă, tată extraordinar… Îşi aduce aminte cineva că britanicul ăcesta cu alură de star de Hollywood a jucat, odată, fotbal? Şi c-a jucat al naibii de bine?

Pe 16 mai 2013, un David Beckham în lacrimi spunea farewell sportului rege, într-un meci pentru echipa franceză Paris Saint-Germain. Avea 38 de ani şi ştia că a venit momentul să iasă de pe teren cu fruntea sus, ca un învingător, după o carieră de peste 20 de ani. Dar cel care va fi identificat pentru totdeauna de orice microbist serios cu echipa Manchester United şi cu banderola de căpitan al Angliei nu a dispărut în anonimat, cum păţesc mai toţi marii, după retragere. La cei 40 de ani ai săi, David este atât de actual şi mai atrăgător ca niciodată, astfel încât editorii revistei „People“ au considerat că fostul fotbalist este cea mai bună alegere pentru coroana de cel mai sexy bărbat în viaţă, anul acesta. Ce-a avut de spus David? „Le mulţumesc hairstilistului meu, celui care se ocupă de haine şi Photoshop-ului.“ Sexy şi cu simţul umorului, deci…

Dar cum a început povestea acestui britanic şic, pe numele lui David Robert Joseph Beckham? S-a întâmplat ca pe 2 mai 1975, într-o suburbie a Londrei să vină pe lume singurul băiat din familia Beckham (starul mai are două surori). Ca o coincidenţă amuzantă, mama lui David, Sandra Georgina, lucra pe atunci ca hairstilist… Poate de aici şi obsesia fotbalistului pentru frezele acelea atât de studiate, chiar şi pe terenul de joc. Într-un interviu din 2007, David avea să mărturisească că, la şcoală, de câte ori era întrebat ce vrea să fie când va fi mare, răspunsul era acelaşi: fotbalist. „Atunci, profesorul continua: «Nu, ce meserie vrei să ai?» Dar acela era singurul lucru pe care voiam să îl fac.“ Asta în ciuda faptului că elevul Beckham era atras cel mai mult de orele de Artă.

Dar între tânărul londonez şi dragostea lui pentru balonul rotund nu putea sta nici Arta şi, de fapt, nici şcoala, pe care David o părăseşte la 16 ani pentru a se concentra pe ce era atunci mai important. Echipa de juniori a clubului Manchester United. Iar la 18 ani, David îşi face cel mai frumos cadou de majorat, îmbrăcând culorile echipei în primul lui meci la profesionişti, iar ochii cunoscători au observat în el un fin specialist în lovituri libere şi un mijlocaş cu abilităţi de golgheter. De fapt, asta îl făcea special pe Beckham, că era în stare să marcheze în cele mai tensionate momente.

În 1996 şi 1997, David şi echipa sa de suflet erau pe cai mari, cele două titluri obţinute atunci în Premier League aducându-i şi lui Beckham partea lui de recunoaştere, drept cel mai bun tânăr jucător al Regatului. Mai mult, în acelaşi an 1997, David primea acel tricou iconic, cu numărul 7, cel care avea să-i guverneze cariera şi chiar viaţa, având în vedere că fiica lui este botezată şi Seven. Îl mai purtaseră înaintea lui Bryan Robson şi Eric Cantona, iar după el, Cristiano Ronaldo.

Citeşte povestea integrală pe www.okmagazine.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite