Darren Cahill vorbeşte despre momentele tensionate dintre el şi Simona Halep: „Am avut şi câteva ciocniri, m-am gândit să renunţ la colaborare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre relaţia cu jucătoarea noastră, relaţie care a cunoscut suişuri şi coborâşuri.

Cel mai greu moment a fost cel de la Miami, de anul trecut, când Cahill i-a transmis SImonei că este dispus să înceteze colaborarea.

"Fiecare antrenor trebuie să se privească într-o oglindă şi să decidă dacă mesajul lui ajunge la jucător. Nu a fost vorba doar despre meciul cu Johanna Konta, ci şi despre alte partide în care am simţit că nu a ajuns la ea mesajul meu. M-am gândit că poate trebuie să vină altcineva, a fost ca o ultimă încercare din punctul meu de vedere pentru că nu-mi doream să distrug, aşa că am decis să fac un pas în spate şi i-am spus că dacă mă vrea înapoi trebuie să evolueze din punct de vedere mental sau dacă are nevoie de o altă voce o să o ajut să o găsească", a explicat australianul.

"A decis că vrea să rămân, când am plecat după Miami, nu i-am lăsat nicio plasă de siguranţă, doar i-am spus că o să-i urmăresc meciurile. A progresat, era un lucru pe care îl avea în interiorul ei, dar a trebuit să o duc pe marginea prăpastiei ca să poată să-şi îmbunătăţească mentalitatea pe teren. Au mai fost şi unele scăpări pe drum, dar faptul că a angajat un psiholog în ultimii ani, că e în contact cu ea tot timpul şi vrea să fie şi mai bună arată cât de mult şi-a dorit. Simona e genială în multe aspecte, dar era păcat ca din cauza unui singur motiv să nu ajungă unde trebuia. Nu sunt sigur că a făcut-o datorită antrenamentelor pentru că era o jucătoare extraordinară şi înainte de a colabora eu cu ea, dar a avut încredere în mine că pot lucra atât cu punctele sale bune, cât şi cu cele slabe: tot creditul e al ei", a spus Cahill la RSN Breakfast şi The first serve, două podcasturi dedicate tenisului, citate de gsp.ro. 

Australianul a vorbit şi despre momentele tensionate din timpul discuţiilor de la marginea terenului. "Am avut şi câteva ciocniri de-a lungul colaborării noastre, pe care le-a văzut o lume întreagă, în timpul discuţiilor din teren, iar oamenii au dat multă atenţie acestor lucruri".

Cahill spune că finala de anul trecut pierdută în faţa letonei Ostapenko a fost greu de digerat. "Cel mai greu moment pentru mine ca antrenor a fost să văd finala de anul trecut, când a condus cu un set şi 3-0 şi era jucătoarea mai bună de pe teren. Să fiu martor la felul în care i-a scăpat acel meci a fost cel mai greu moment şi cu siguranţă şi al ei. Tot creditul pentru ea că a putut să treacă peste, în plus nici la numărul unu nu a ajuns din prima. A avut câteva lovituri dure în stomac, dar a pus capul jos a muncit şi mai mult la antrenamente. E o tânără domnişoară curajoasă şi determinată".

Ce spune psihologul sportiv care a ajutat-o pe Halep să câştige la Paris

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite